Ekstra Bladet

DER ER TING, VI KUNNE HAVE GJORT BEDRE

Alting har vaeret vendt på hovedet for Mark O. Madsen op til karrierens tredje MMA-kamp

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE haren@eb.dk

Et af de gennemgåen­de kendetegn ved Mark O. Madsen er hans ro.

Bryderen fra Falster har en forrygende evne til at koncentrer­e sig og vaere til stede, når omgivelser­ne kraever det af ham.

Gennem en hel karriere har sølvvinder­en fra Rio hvilet meget i sig selv og i høj grad kunnet koncentrer­e sig om sin brydning, der har gjort ham til en af verdens allerbedst­e.

Men den karriere, der har budt på så godt som alt, er foreløbig sat på standby til fordel for en på mange måder anderledes verden som MMA-kaemper.

Det maerker han i disse dage og uger, hvor forberedel­se og traening i måneder kulminerer lørdag aften, hvor han går i buret i hjembyen Nykøbing for at møde en svensker i karrierens tredje MMAkamp.

Det er nyt, og det er anderledes.

Det fortaeller Mark O. i en snak med Ekstra Bladet i Sporting Health Club i København.

– Jeg har haft travlt. Jeg har haft MEGET travlt. Rammerne for staevnet har skulle skabes.

– Der har skulle taenkes sponsorer, hallen, hvor staevnet foregår, hele setuppet, siger han og skynder sig at tilføje, at MMA Galla som arrangør af staevnet selvfølgel­ig er meget inde over.

Motor og indpisker

Men indledning­svis har 33årige Madsen vaeret motor og indpisker et langt stykke hen ad vejen. Og det har ikke bare vaeret nyt, det har vaeret overvaelde­nde.

– Det foregår jo hjemme hos mig, og vi har gjort meget brug af mine kontakter og netvaerk.

– Så jeg har haft travlt med at få alting til at spille. Det har vaeret en stor udfordring, erkender han og tilføjer, at der naeste gang vil vaere forandring­er.

– Jeg er bestemt ikke i dårlig form eller dårligt forberedt. Tvaertimod. Men der er ting, vi kunne have gjort bedre. Der er der, siger han med henvisning til al koordineri­ngen og logistikke­n.

Til stede ved interviewe­t, der foregår i et par voldsomt behagelige Chesterfie­ld-laenestole i et forlokale til selve traeningsc­entret, er flere personer med tilknytnin­g til Mark O. Madsen.

Den danske MMA-kaemper Mikkel Parlo kigger kortvarigt forbi og hilser med et kram, inden han daffer af sted igen.

Derudover har Mark O. nu et mindre følge af folk, der er med til at tilrettela­egge hans dag, så der er mindst mulig støj på linjen forud for kampen.

Folk, der er kommet hen ad vejen.

– Jeg har tidligere som bryder vaeret vant til at have et helt hold bag mig fra forbundets side med landstraen­ere, laeger, massører. Et toptunet til team. Denne her gang har jeg skullet bygge det hele op selv.

– Men jeg har fået hevet dygtige folk ind. Min behandler, Hassan Torabi, traenere og sparringsp­artnere. Folk, der kan bidrage og arbejde, siger han.

Sulten har meldt sig

Jeg har haft travlt. Jeg har haft MEGET travlt. Rammerne for staevnet har skulle skabes

Der er dog ingen tvivl om, at han er klar.

– Jeg er godt forberedt og er kommet rigtig langt med min boksetraen­ing. Jeg føler mig vaesentlig­t bedre forberedt end i mine første to kampe.

– Og så har sulten meldt sig. Men jeg må indrømme, at der også er en naturlig spaendthed, og sommerfugl­ene vil helt sikkert også vaere der.

– Og lige nu føles det som min allerførst­e brydekamp, siger han med et smil med henvisning til, at de to første MMA-kampe lå tilbage i 2013 og 2014.

– Det er laenge siden, kommer det.

Mark O. Madsens sidste uge op til kampen består primaert af opladning, afslapning og en smule traening – samt pleje af pressen.

I morgen er der indvejning, hvor der – som han formulerer det – lige skal smides de sidste kilo, og så gaelder det MMA-staevnet lørdag aften i Nykøbing F.-hallerne.

Hvordan søndagen ser ud, vides endnu ikke.

– Men jeg tager nok kun telefonen, hvis det går godt lørdag, siger han og griner.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? – Jeg er godt forberedt og er kommet rigtig langt med min boksetraen­ing. Jeg føler mig vaesentlig­t bedre forberedt end i mine første to kampe, fortaeller Mark O. Madsen trods alle udfordring­erne.
FOTO: JONAS OLUFSON – Jeg er godt forberedt og er kommet rigtig langt med min boksetraen­ing. Jeg føler mig vaesentlig­t bedre forberedt end i mine første to kampe, fortaeller Mark O. Madsen trods alle udfordring­erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark