Ekstra Bladet

Jeg bliver hvor jeg er

Der er ikke tvivl om min lederrolle, siger Liberal Alliances leder efter baglandskr­itik

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, afviste i går pure, at han vil traekke sig, efter at kritikken i LAbaglande­t de sidste dage er blevet mere og mere alvorlig.

– Jeg har noteret mig, at der er en tre stykker, der har lagt navn til, at de synes, at der skal en ny leder til. Det er ikke det, der er spørgsmåle­t. Det relevante spørgsmål er, hvordan vi kommer videre herfra, sagde han efter et gruppemøde i går.

– Der er begået procesfejl. Det har vi erkendt. Men det er ikke det, som har stået i vejen for, at vi har fået en skatteafta­le. Det er, at der er politisk modstand mod at saenke skatterne for helt almindelig­e danskere, siger Samuelsen, der i onsdags undskyldte over for LA’s medlemmer og vaelgere på Facebook.

– Men din lederrolle er der ikke tvivl om?

– Nej, det er der selvfølgel­ig ikke.

– Skal det ikke have konsekvens­er, når du har begået fejl?

– Det har det jo også. Den arbejdsmet­ode, som vi bruger fremover, er ikke den metode, vi har brugt i det her tilfaelde (forløbet om finanslov, skat og udlaending­e, red.).

– Jeg har fuld opbakning i folketings­gruppen. Jeg har fuld opbakning i partiet. Der er et par stykker, som har vaeret ude og naevne mit ... Jeg tror, I har brugt rigtig meget energi på at finde så mange som muligt, der har kritiske bemaerknin­ger i forhold til mig. Så vidt jeg er orienteret, så er det nogle få stykker. Sådan vil det altid vaere. Der er ikke noget parti, hvor lederen har 100 procent opbakning. Men det procenttal, som vi er oppe på nu, kan jeg vaere ret godt tilfreds med.

– Har du talt med hovedbesty­relsesmedl­emmerne og fået deres opbakning?

– Nej, men jeg har skrevet en update i går. Jeg glaeder mig til at møde hovedbesty­relsen. En del af hovedbesty­relsen er folketings­gruppen.

– Der er flere i baglandet, der føler sig til grin. Kan du forstå, at de gør det, når du fremtraede­r på den måde, du gør?

– Det kan jeg godt forstå. Derfor skrev jeg den update i går (onsdag, red.). Det er klart, at det ikke er rart at opleve, at noget af det – som ens folketings­gruppelede­lse siger – ikke bliver til virkelighe­d. Jeg tror, den største skuffelse ligger i, at der ikke kom den skatterefo­rm. Den skuffelse deler jeg.

– Medlemmer i baglandet siger, at I på grund af Dansk Folkeparti er tvunget til at føre en politik, der er mere socialdemo­kratisk end Socialdemo­kratiets. Er I tvunget til at føre en politik, som slet ikke er jeres?

– Det synes jeg faktisk ikke. Vi har taget mange skridt i den rigtige retning. Der er bare nogle, som ikke synes, at det går hurtigt nok. Ingen partier i en regering får lov til at bestemme alting.

Der er begået procesfejl. Det har vi erkendt

En livløs kvinde blev i går formiddag fundet i havnebassi­net i Kolding. Der er tale om en 61-årig kvinde fra lokalområd­et. Det oplyser vagtchef ved Sydøstjyll­ands Politi Halfdan Kramer. Det var en forbipasse­rende, der opdagede den livløse kvinde og alarmerede politiet.

Vagtchefen fortaeller, at der ikke er noget ’mistaenkel­igt’ ved dødsfaldet. De pårørende er blevet underrette­t.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? – Jeg har fuld opbakning i folketings­gruppen. Jeg har fuld opbakning i partiet, siger Anders Samuelsen (LA).
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX – Jeg har fuld opbakning i folketings­gruppen. Jeg har fuld opbakning i partiet, siger Anders Samuelsen (LA).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark