Ekstra Bladet

TIPPEDE POLITIET OM PAPES KAERESTE

Burger King kontaktede politiet om justitsmin­ister Søren Papes (K) berusede forlovede

-

Et stop ved Burger King i Viborg satte politiet på sporet af justitsmin­ister Søren Pape Poulsens (K) samlever, Josue Medina Vasquez, i en sag om spirituskø­rsel.

Det oplyser burgerkaed­ens pressechef i Danmark, Kim Ege Møller, der ikke direkte kaeder justitsmin­isterens forlovede sammen med den anholdelse, som ifølge det lokale politi var den eneste i området.

Personalet fik mistanke

’Burger King i Viborg kontaktede i aftes politiet, da personalet fik mistanke om, at en gaest, der forlod restaurant­en i bil, var spirituspå­virket’, skriver pressechef­en i en sms.

Da politiet kort efter stoppede den 32-årige politikerk­aereste og bad ham puste i alkometere­t, viste det en promille på 1,25, oplyste justitsmin­isteren selv på Facebook fredag.

Kan ikke forsvares

’Der skal ikke herske tvivl om, at det er en meget alvorlig sag, som jeg er inderligt ked af. Spirituskø­rsel kan ikke forsvares og kan have meget store konsekvens­er’, skrev Søren Pape Poulsen på Facebook.

Justitsmin­isteren var ikke med i bilen, da Josue Medina Vasquez blev anholdt omkring klokken 22.40 torsdag aften i Midt- og Vestjyllan­ds Politikred­s. Søren Pape Poulsen befandt sig i København, oplyser justitsmin­isterens saerlige rådgiver.

Helt almindelig handling

Ekstra Bladet tog forbi Burger King i Viborg, men ingen af de ansatte ville fortaelle naermere om, hvorfor de fik mistanke mod Søren Papes samlever.

Der var dog intet usaedvanli­gt over opkaldet til politiet, da det er fast praksis hos burgerkaed­en.

’Det er en klar politik i Burger King, at vi ikke accepterer spirituskø­rsel, og at vi orienterer politiet, når vi har mistanke om, at en gaest, der forlader restaurant­en i bil, er spirituspå­virket’, skriver pressechef­en.

Løn gange promille

Josue Medina Vasquez arbejder som turist-manager i Den Dominikans­ke Republik, oplyser Det Konservati­ve Folkeparti, og det kan blive en faktor, når straffen skal udmåles.

Hvis blodprøven også viser en promille på 1,25, får man som udgangspun­kt frakendt kørekortet ubetinget i tre år i Danmark. Alternativ­t kan man søge om at køre med alkolås i tre år ifølge nye regler fra 15. december.

Står til stor bøde

Oveni kommer en bøde, der ca. svarer til en månedsløn efter skat ganget med promillen.

Endelig skal han til kontroller­ende køreprøve for at generhverv­e kørekortet/køre med alkolås samt tage et såkaldt ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik), inden han kan generhverv­e.

Ministeren­s jernnaeve

Justitsmin­isteren bryster sig tit med, at han giver de kriminelle med jernnaeven. Står det til Søren Pape, må samleveren da også kigge langt efter fløjlshand­sken.

’Nu må min samlever tage sin straf ligesom alle andre’, skrev Søren Pape på Facebook.

Der skal ikke herske tvivl om, at det er en meget alvorlig sag, som jeg er inderligt ked af

Det er en klar politik i Burger King, at vi ikke accepterer spirituskø­rsel

Nu må min samlever tage sin straf ligesom alle andre

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark