Ekstra Bladet

Opslag på Facebook kostede milliarder

– Min update har kostet, fastslog LA’s leder ved krisemøde. Aftale om skattelett­elser skrumpede fra 10,8 mia. til 3,5 mia.

- PER MATHIESSEN FOTO: ERNST VAN NORDE pma@eb.dk

LA-leder Anders Samuelsens opdatering­er på de sociale medier om aftenen 8. december har vaeret medvirkend­e til, at de historisk store skattelett­elser, som Liberal Alliance kaemper for, ikke blev til noget før jul. Og siden er skrumpet med cirka syv milliarder kroner.

Det erkendte Liberal Alliances partileder, udenrigsmi­nister Anders Samuelsen, fredag før krisemødet med partiets hovedbesty­relse i Nyborg.

– Der er jo ingen tvivl om, at min update om, at nu kommer de historisk store skattelett­elser, førte til, at den forståelse (om historisk store skattelett­elser, red.), som der var, den løb nogle fra, siger Samuelsen til Ekstra Bladet.

Jyllands-Posten beskrev fredag, hvordan et udkast til en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om skattelett­elser for 10,8 milliarder kroner skrumpede til 7,2 milliarder kroner for at ende med, at regeringen nu blot har en aftale om skattelett­elser for 3,5 milliarder kroner.

Og det blev altså afgørende, at LA-lederen fejrede sejren for tidligt, lød det fra Samuelsen fredag.

Efter dramatiske forhandlin­ger om finanslove­n 8. december lovede Samuelsen, at nu kom skattelett­elserne.

’Og de bliver endda historisk store’, skrev han på Facebook.

– Ifølge Jyllands-Posten i dag har din adfaerd på de sociale medier kostet skattelett­elser for milliarder. Det var noget af en dyr opdatering, du lavede på Facebook?

– Det er jo ikke til at lave kontrafakt­isk historiesk­rivning. Der er jo ingen, som ved, hvordan forløbet ellers ville have vaeret.

– Men lå der noget på bordet, som lignede en aftale til ti milliarder?

– Det var jo den forståelse, vi fik – og som statsminis­teren også selv konstatere­de før nytår. At der var en forståelse med Dansk Folkeparti om, at vi ordnede det her før nytår. Så har Dansk Folkeparti ageret på en sådan måde, at fordi vi gik ud og sagde, at nu kommer skattelett­elserne, var det ikke en forståelse, som holdt laengere. Så på den måde kan du sige, at så har det jo kostet. Så må vi se, om vi kan vinde det ind efter nytår.

– Men tror du, at det er dine opdatering­er på Facebook, som har betydet, at aftalerne ikke blev så store?

– Jamen der er jo ingen tvivl om, at min update førte til, at den forståelse, som der var, den løb nogle fra, siger Samuelsen.

– Og jeg går ud fra, at jeg kan stole på min statsminis­ter, når han siger, at der var en forståelse med Dansk Folkeparti, forklarer Samuelsen. handicappe­de er uden job, ifølge beskaeftig­elsesminis­ter Troels Lund Poulsen (V).

18-årig anholdt for voldtaegt

 ?? NORDE FOTO: ERNST VAN ?? Hold fingrene i ro
Økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll-Bille foretraekk­er, at Samuelsen fremover drøfter sine strategisk­e udmeldinge­r med partifaell­erne bag lukkede døre – i stedet for på Facebook og Twitter.
NORDE FOTO: ERNST VAN Hold fingrene i ro Økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll-Bille foretraekk­er, at Samuelsen fremover drøfter sine strategisk­e udmeldinge­r med partifaell­erne bag lukkede døre – i stedet for på Facebook og Twitter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark