Ekstra Bladet

Det er helt slut med at kravle i traeer

-

Liberal Alliance bliver i regeringen. Det stod klart efter partiets krisemøde i hovedbesty­relsen i går i kølvandet på det kaotiske forløb om finanslov, skat og udlaending­e, der har fået flere lokalforma­end til at smaekke med døren.

– Langt de fleste – også dem, som har vaeret kritiske – mener, at vi skal blive. Og der er fuldstaend­ig enig opbakning til, at jeg fortsaette­r som leder, siger Samuelsen.

– Hvilken reaktion har du fået fra dit bagland?

– At de var kede af det forløb, som har vaeret. Jeg har sagt undskyld. Det skal man kunne som leder. Erkende, når man laver en fejl. Jeg kommer sikkert til at lave andre fejl. De slag, som det har givet på trovaerdig­heden, det skal jeg genopbygge på partiets vegne.

– Hvor meget kan du holde til at skade din egen trovaerdig­hed?

– Det her har kostet. Vi vil se lave målinger i en periode, indtil vi får genopbygge­t tilliden. Sådan må det vaere. Det har en pris at gå frem på isen – og så konstatere, at isen ikke holdt. Så må man ind på land igen. Det har jeg prøvet før. Vi lå i to år på 0,0 procent i meningsmål­ingerne.

– Er det helt slut med at kravle i traeer og stille ultimative krav?

– Ja, nu står jeg nede på jorden og råber op til de andre, at de skal komme ned til mig. For der er jo nogle, som haenger deroppe endnu. For eksempel dem, som er imod at lette skatterne til sosu-assistente­r, tømrere og laerere, når der er råd til det.

– Vi har ikke kraefter til at kravle op i flere traeer. Nu venter vi på, at de andre kommer ned. Nordjyllan­ds Politi har fredag anholdt en 18-årig mand, der saettes i forbindels­e med en voldtaegts­sag fra nytårsnat i Aalborg.

Kvinden blev voldtaget naer havnefront­en i det centrale Aalborg og efterladt delvist afklaedt. Hun blev senere fundet af to maend, der ringede til politiet.

Efter voldtaegte­n fortalte kvinden, at hun var blevet udsat for en fuldbyrdet voldtaegt på en baenk ved havnefront­en.

Hun blev undersøgt af en retsmedici­ner, som bekraefted­e hendes forklaring om voldtaegte­n, oplyste vagtchef Henrik Beck 1. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark