Ekstra Bladet

MADS HAR FÅET 744 JOB-AFVISNINGE­R

FØLER SIG DISKRIMINE­RET: 33-årige Mads Mortensen tror, de afvisninge­rne skyldes hans handicap

- ANDERS ZACHO

De fleste danskere har nok oplevet at få en afvisning efter en jobsamtale et par gange i deres liv.

Men for 33-årige Mads Mortensen er afslag blevet en fast del af hverdagen. Siden 2009 er han nemlig blevet vejet og fundet for let 744 gange efter stribevis af jobintervi­ews, der ifølge ham selv burde have kastet bare ét job af sig.

Da Ekstra Bladet fredag møder ham i foraeldren­es hjem i Roskilde, er det dog fortsat en optimistis­k og imødekomme­nde Mads Mortensen, der åbenhjerti­g fortaeller om de nederlag, der med tiden er kommet til at karakteris­ere ham.

Født handicappe­t

Mads Mortensen er født med et handicap, der gør, at han kun har fire fingre på hver hånd og en meget lys stemme. Netop den lyse stemme har før bragt ubehagelig­e oplevelser med sig i jagten på et job, fortaeller han.

– En dag ringede en person til mig, og det første, han spurgte mig om, var, hvordan min stemme dog lød, om det skyldtes, at jeg var forkølet. Da jeg svarede, at sådan lyder den altid, lagde han på.

Det er diskrimina­tion

33-årige Mads Mortensen er uddannet service-økonom, men på naer et job i det nu lukkede engros-firma Metro, og et par andre småjobs, har han tilbragt en stor del af sit voksenliv på dagpenge. Til at begynde med gik det rigtig godt, før han kom til samtale.

– I starten sendte jeg en masse ansøgninge­r ud til virksomhed­er, der skrev tilbage, at de virkelig gerne vil have mig til samtale, fordi jeg havde skrevet en god ansøgning. Men når jeg så er kommet til samtale, har jeg så aldrig vaeret noget for dem alligevel.

Den 33-årige roskildens­er er ikke i tvivl om, at hans handicap er årsagen til, at han har fået svimlende 744 afvisninge­r i traek:

– Jeg tror de har afvist mig, fordi jeg har en genfejl, som betyder, at jeg mangler nogle fingre, og så er min stemme også lidt lys, så jeg tror, at det er den vaesentlig­ste grund.

Afvisninge­r på stribe

Der har dog aldrig vaeret tale om direkte diskrimina­tion, når han har vaeret til samtale, slår han fast:

– De har bare sagt, at jeg ikke var den rigtige til jobbet,

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN/RITZAU SCANPIX ?? Mads Mortensen er overbevist om, at hans handicap, der intet har med hans evner at gøre, er årsagen til de utallige afslag, han har fået på sine jobansøgni­nger.
FOTO: JAKOB JØRGENSEN/RITZAU SCANPIX Mads Mortensen er overbevist om, at hans handicap, der intet har med hans evner at gøre, er årsagen til de utallige afslag, han har fået på sine jobansøgni­nger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark