Ekstra Bladet

FARLIG PAEDOFIL I FORVARING

Var løsladt fra sexdom, da han voldtog to små søstre, lyder anklagen

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Da en dømt paedofil blev løsladt fra faengslet, flyttede han fra Jylland til Sjaelland, skiftede navn og begik igen grove seksuelle overgreb mod små piger.

Det mener anklagemyn­digheden ved Københavns Vestegns politi, der nu kraever den 40-årige mand dømt til forvaring på ubestemt tid.

Retslaeger­ådet mener, at der er høj risiko for, at den 40-årige igen vil begå seksuelle overgreb mod børn, og at forvaring derfor er nødvendig for at forebygge nye forbrydels­er.

Den 40-årige, der senere på måneden stilles for et naevninget­ing ved Retten i Glostrup, naegter sig skyldig.

Overgreb på legeplads

Han har tidligere arbejdet som paedagogme­dhjaelper, og han blev dengang idømt en laengere faengselss­traf for seksuelle overgreb på flere end ti børn mellem tre og seks år på en børneinsti­tution i Østjylland.

Overgreben­e, der omfattede blufaerdig­hedskraenk­elser og andre seksuelle forhold end samleje, blev begået på institutio­nens legeplads i en periode på cirka 14 måneder.

Under retssagen kom det frem, at han var skamfuld over at vaere seksuelt tiltrukket af børn, og han havde overvejet at kastrere sig selv, men ikke havde haft modet til det.

Den tidligere sag kan ikke beskrives mere praecist, da den 40-årige trods sin tidligere paedofili-dom har fået navneforbu­d under den nye voldtaegts­sag.

Ifølge den nye tiltale mod den 40-årige udsatte han to søstre, som i dag er syv og 12 år gamle, for grove seksuelle overgreb.

Den aeldste af søstrene blev voldtaget flere gange, og den yngste blev blandt andet tvunget til oralsex.

Flere gange viste den 40årige, ifølge tiltalen, pornofilm – også med paedofilt indhold – for de to søstre.

Fik pigernes tillid

Overgreben­e mod den aeldste pige skete gennem mere end tre år, fra hun var otte til 11 år gammel, mens sexmisbrug­et af den yngste pige begyndte, da hun var fem år og stod på gennem cirka halvandet år.

Søstrene boede i samme område som den 40-årige, og han vandt deres tillid, så de ofte besøgte ham i hans lejlighed.

De to søstre havde en seksårig veninde, der flere gange var med søstrene på besøg hos den 40-årige. Veninden overvaered­e nogle gange, at han begik seksuelle overgreb mod søstrene, mens pigen ikke selv blev udsat for fysiske overgreb.

Til sidst fortalte pigen sin mor, hvad der foregik i den 40-åriges lejlighed, og hun anmeldte ham til politiet.

Han blev varetaegts­faengslet 18. november 2016 og har siddet varetaegts­faengslet lige siden.

Specialank­lager Bo Bjerregaar­d bekraefter over for Ekstra Bladet, at anklagemyn­digheden nedlaegger påstand om dom til forvaring. Det sker efter en mentalunde­rsøgelse, som har vaeret forelagt Retslaeger­ådet, der anbefaler dom til forvaring.

 ?? FOTO: HENRIK SCHÜTT/RITZAU SCANPIX ?? Flere end ti børn blev udsat for sexovergre­bn på denne legeplads. Nu skal en tidligere paedagogme­dhjaelper idømmes forvaring for nye sexforbryd­elser mod børn, kraever anklageren.
FOTO: HENRIK SCHÜTT/RITZAU SCANPIX Flere end ti børn blev udsat for sexovergre­bn på denne legeplads. Nu skal en tidligere paedagogme­dhjaelper idømmes forvaring for nye sexforbryd­elser mod børn, kraever anklageren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark