Ekstra Bladet

DR ER I SORG

-

Det her sker ikke. Selvfølgel­ig skaerer man ikke i DR

DER ER MEGET at undre sig over i forbindels­e med de kommende forhandlin­ger om et medieforli­g, hvor Danmarks Radio står foran den største besparelse ’i mands minde’.

Kan kulturmini­ster Mette Bock overhovede­t sidde for bordenden? LA’s kulturmini­ster har i det forgangne år vaeret bemaerkels­esvaerdigt tavs om forsødende aftraedels­er i DR.

Hvilket naturligvi­s skyldes, at Mette Bock selv har stået på hovedet i honningkru­kken. I 2009 sagde hun efter 23 måneder selv jobbet op som programdir­ektør i DR, og hun modtog ved den lejlighed to millioner kroner.

HVEM VAR SÅ bestyrelse­sformand dengang? Michael Christians­en, såmaend. Den samme øverste ansvarlige som i dag.

så ikke en skyld? Eller er det Er der tvaertimod sådan, at landets kulturmini­ster kun kan lutres politisk ved at erklaere sin gamle velgører åben krig?

Habilitet lagt til side, så synes DR imens at gennemgå sorgens fem stadier.

1: BENAEGTELS­E: Det her sker ikke. Selvfølgel­ig skaerer man ikke i DR. For som

Christians­en udtalte bestyrelse­sformand i denne fase: ’Man rører ved den store, samlede demokratis­ke mekanisme i Danmark.’

Den er vi nogle, der stadig ler ad.

2: VREDE: Hvad bilder Dansk Folkeparti sig ind, når de vil skaere 25 procent? DR er jo selve sammenhaen­gskraften i Danmark. Uforstandi­ge bonderøve!

Det er her, man i DR’s øverste gemakker ikke kan se, at man er blevet DK’s svar på Versailles og ligner folk i pudder og paryk, hvis egentlige ’kultur’ er at give hestetrans­port til hinanden og dermed netop reducere licensbeta­leren til faestebond­e.

3: FORHANDLIN­G: Kan man dog ikke bare kan få lov at beholde sin elskede

mod at blive et bedre menneske. licens Eksempelvi­s ved at droppe skørlevned som ’X Factor’ og vise en lang serie om danmarkshi­storien.

Men en nedskaerin­g af DR i et kommende medieforli­g skyldes noget så gammeldags som ideologi. DR er faktisk det eneste sted, landets nuvaerende borgerlige regering er i stand til

føre borgerlig politik: mindre stat, at mere liberalism­e.

4: DEPRESSION: En fase med lejligheds­vise udbrud af vrede over magtesløsh­eden (hvor DR befinder sig lige nu). Der udarbejdes en rapport, der haevder, at man nok bliver nødt til at lukke alt, hvad nogen nogen sinde har haft kaer i DR (Bamse & Kylling, Mads & Monopolet osv.).

Hvilket er løgn. I den netop offentligg­jorte rapport ’Kortlaegni­ng og analyse af DR’s aktivitete­r og økonomi i 2016’ står der, at DR pga. besparelse­r og teknologig­evinster siden 2010 har kunnet øge budgettern­e til programpro­duktion og -indkøb med ca. 30 procent.

Dette betyder, at skaeres DR med Dansk Folkeparti­s krav på 25 procent, har DR fortsat fem procent mere til programpro­duktion end i 2010 (dette er egentlig en forsidehis­torie, men nu skriver jeg den her, og så må vi se, om nogle er vågne).

5. ACCEPT: Her er vi tydeligvis ikke nået til endnu. Men det kommer. Mette Bock sidder for enden af bordet.

som sagt blive Danmarks Radio vil udsat for den største besparelse i ’mands minde’. Og intet af det vil måske på noget tidspunkt have haft noget som helst med habilitet at gøre

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Kulturmini­ster Mette Bock har selv stået med hovedet i honningkru­kken i DR, så børbespahu­n overhovede­t sidde for bordenden, når der skal forhandles medieforli­g og relser i DR?
FOTO: JONAS OLUFSON Kulturmini­ster Mette Bock har selv stået med hovedet i honningkru­kken i DR, så børbespahu­n overhovede­t sidde for bordenden, når der skal forhandles medieforli­g og relser i DR?
 ??  ?? KASTRUPS VERDEN EKSTRA BLADETS OPINIONS-REDAKTØR MADS KASTRUP
KASTRUPS VERDEN EKSTRA BLADETS OPINIONS-REDAKTØR MADS KASTRUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark