Ekstra Bladet

VI KAN OGSÅ UDEN MIKKEL

Danmark vandt Golden League uden Mikkel Hansen – men kan vi også vinde EM uden stjernen? Her får du svaret

-

Fokus er altid på den bedste spiller, og Mikkel ER den bedste

Det er jo rart, at et hold ikke afhaenger af én spiller, men det er klart, at Mikkel får en kaempe rolle

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): De beviste det i Paris. Et dansk landshold med en skarpladt offensiv kan også slå Frankrig på den trikoloref­arvede hjemmebane i Bercy – UDEN Mikkel Hansen.

Morten Olsen satte ord på et døgn efter triumfen:

– Jeg er mest glad for, at vi fik vist, vi kan spille fin håndbold, selv om Mikkel ikke er der. Der er så mange, der bekymrer sig og siger: Hvad nu, hvis han ikke er der? Det er rart for os andre at vise, vi kan traede til, og vi er dygtige alle sammen. Men selvfølgel­ig vil vi da helst have ham med!

De ord står han ved, manden fra Hannover!

– Der er ingen tvivl om, at Mikkel er en rigtigt dygtig spiller, ja en fantastisk spiller, men det er jo ikke sådan, at hvis vi spiller med Damgaard og Lauge, der begge har gjort et kaempe job i Bundesliga­en, så falder niveauet så meget, at det bliver kritisk. Jeg synes stadig, at vi sagtens kan klare os, selv hvis Mikkel ikke kunne spille. – Det virker, som om I spiller hurtigere angrebsspi­l uden Mikkel?

– Ja. Man kan sige, at Mikkel måske ikke er holdets bedste i mand-mand spillet – der har vi nok nogle, der er lidt bedre på det område. Så selvfølgel­ig bliver spillet lagt en lille smule om, når Mikkel spiller venstre back, fordi han er en anden type spiller.

Men alt er tilpasset efter, hvem der aktuelt er inde, hvilket giver en masse variation og gør det svaert for modstander­ne

at laese, hvad vi gør, siger Morten Olsen. – Er du enig i, at I stiller med en bredere offensiv denne gang?

– Det tror jeg helt klart. Sidste år var der en del skader og småskavank­er allerede fra start. Lauge var slet ikke med, jeg havde en laegskade, der sprang op i kamp to og haemmede mig derfra, og Mensah fik en fiber i ryggen, der tvang ham ud. Det er jo alene tre bagspiller­e, der kommer til at vaere med i bagkaeden denne gang. Alene det siger, at vi har en bredere trup fra start.

– Er det irriterend­e, at der er så meget fokus på Mikkel, når I nu er et hold? – Fokus er altid på den bedste spiller, og Mikkel ER den bedste. Han er dygtig og fin til at håndtere det – og så kan vi andre gå lidt under radaren en gang imellem, hae hae.

Kaptajn Landin: – Er I blevet mindre afhaengige af Mikkel?

– Øh, det ved jeg ikke. Vi ved alle, hvad Mikkel står for, og han er en af de bedste i verden, når han spiller til sit bedste. Vi er stadig afhaengige af ham, og han er en vigtig spiller for os, og der er stor respekt for ham. Mikkel kan man ikke bare undvaere i en hel turnering, men de andre har helt klart grebet chancen under Golden League.

De tre lidt mindre spillere har også vist, at vi kan spille ekstremt hurtigt uden Mikkel.

– Rasmus Lauge driver jo p.t. Flensburgs hold og er stor garant for de mange sejre, fordi han spiller stort – også i Champions League. Han er en internatio­nal topspiller, roser anføreren.

– Traening er én ting, kampe noget andet, og på den måde glaeder jeg mit til at se Mikkel mod Ungarn. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at han nok skal vaere dér, hvor han skal vaere! Han braender for at levere på højeste niveau, og det, at han ikke har spillet så meget i sin klub på det sidste, betyder jo, at han er frisk for os.

Rasmus Lauge:

– Det er jo rart, at et hold ikke afhaenger af én spiller, men det er klart, at Mikkel får en kaempe rolle. Han er en fantastisk spiller, og vi får brug for ham – men vi får også brug for spillerne fra nummer 12 til 17, siger Rasmus Lauge.

Flensburg-spilleren var ikke med sidste år, men fornemmer, at spillerne denne gang hver isaer har ramt en fin top:

– Vi er mange, der kommer med følelsen af, at vi har ramt den bedste form op til en slutrunde. – Er I mindre afhaengige af Mikkel end før?

– Det ved jeg sgu ikke.

Vi er lige så afhaengige af Mikkel, som vi altid har vaeret, men vi er også lige så afhaengige af ham, der står ved siden af!

 ??  ?? Uundvaerli­g?
– Mikkel kan man ikke bare undvaere i en hel turnering, men de andre har helt klart grebet chancen under Golden League. De tre lidt mindre spillere har også vist, at vi kan spille ekstremt hurtigt uden Mikkel, siger Niklas Landin om en af...
Uundvaerli­g? – Mikkel kan man ikke bare undvaere i en hel turnering, men de andre har helt klart grebet chancen under Golden League. De tre lidt mindre spillere har også vist, at vi kan spille ekstremt hurtigt uden Mikkel, siger Niklas Landin om en af...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark