Ekstra Bladet

Taettere på end nogen sinde

John McEnroe kommer med sit bud på, hvordan Caroline Wozniacki skal spille for at vinde Australian Open

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

– Jeg mener, at hun taettere på at vinde en Grand Slam, end hun nogen sinde har vaeret.

Ordene kommer fra John McEnroe i en telefonkon­kurrence, som Ekstra Bladet har haft adgang til forud for Australian Open, der indledes natten til mandag.

Han mener ikke, at danskeren bør aendre sit spil til de hurtige baner i Melbourne.

– Nej, det synes jeg ikke, at hun behøver. Hun har prøvet på det tidligere, men jeg mener, at hun er bedst, når hun spiller ud fra en solid defensiv, siger McEnroe.

Brug banens fart

– I mine øjne bør Caroline satse på, hvad hun gør bedst. Hun kan bruge banens fart til sin egen fordel. Du er ikke nødt til at ramme bolden så hårdt, hvis du har styr på hastighede­n, siger McEnroe.

– Måske skal du tage bolden lidt tidligere ind imellem og bruge hele banen bedre. Men hun skal ikke aendre sit spil – det vil aldrig handle om at angribe og slå vinderslag. Hun skal i stedet bruge sin egen fart til sin fordel, siger McEnroe.

Selv vandt han syv grand slam-turneringe­r fra 1979 til 1984, men det lykkedes aldrig at komme laengere end semifinale­n i Australian Open.

I dag arbejder den 58-årige amerikaner som ekspert for Eurosport, der daekker turneringe­n fra 15.-28. januar med mulighed for selv at vaelge mellem kampene på de forskellig­e baner.

Bedre end Wozniacki

Hermed bliver der helt sikkert også mulighed for at se kvindernes øjeblikkel­ige verdensett­er, rumaeneren Simona Halep, som McEnroe også har et godt øje til.

– Simona er bedre end Wozniacki til at bruge sin fart til at finde vinkler uden at smadre igennem. Hun rammer bolden hårdere end Wozniacki, og hun er bedre til at tage boldene tidligt og server også lidt hårdere, siger McEnroe, der dog mener, at Halep normalt er bedre på grus og burde have vundet French Open sidste år.

Den amerikansk­e legende er alt i alt imponeret af Wozniacki, men peger på, at det er meget åbent.

– Jeg synes, at hun har gjort et godt job ved at spille sig tilbage i toppen blandt de 10-12 mulige vindere – måske er der endda 20, der selv tror på, at de kan vinde en grand slam i år, siger McEnroe.

– Sloane Stephens havde ikke vist meget, og pludselig vandt hun US Open. Jeg tror faktisk ikke, at hun har vundet en kamp siden. Det er ekstremt åbent, siger McEnroe.

– Folk havde forventet, at Serena Williams ville spille, men det gør hun ikke. Azarenka kommer heller ikke til Melbourne, og vi ved ikke, hvor Sharapova er, siger McEnroe

Jeg synes, at hun har gjort et godt job ved at spille sig tilbage i toppen blandt de 10-12 mulige vindere

Nu skal det vaere

Wozniackis bedste resultat i Australien Open var en semifinale i 2011, mens hun sidste år blot nåede til 3. runde. Årets turnering er hendes grand sslam-turnering nummer 43, men trods to finaler – begge i US Open – har hun aldrig vundet en af årets fire store turneringe­r. Nu skal det vaere for verdens nummer to, der med mindst en semifinale også har chancen for at blive verdensett­er igen.

 ?? FOTO: AP ?? – I mine øjne bør Caroline satse på, hvad hun gør bedst. Hun kan bruge banens fart til sin egen fordel. Du er ikke nødt til at ramme bolden så hårdt, hvis du har styr på hastighede­n, siger John McEnroe.
FOTO: AP – I mine øjne bør Caroline satse på, hvad hun gør bedst. Hun kan bruge banens fart til sin egen fordel. Du er ikke nødt til at ramme bolden så hårdt, hvis du har styr på hastighede­n, siger John McEnroe.
 ?? FOTO: AP ?? John McEnroe er ekspert for Eurosport, der daekker turneringe­n 15.-28. januar.
FOTO: AP John McEnroe er ekspert for Eurosport, der daekker turneringe­n 15.-28. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark