Ekstra Bladet

Kontrovers­ielt skifte

- ANDERS DEHN, TIPSBLADET

Når IFK Göteborg og Malmö FF spiller mod hinanden, kalder de det i Sverige for ’Mästarmöte­t’. Det er de to klubber, der har vundet flest mesterskab­er, og der hersker således en historisk rivaliseri­ng mellem holdene.

Derfor er det en kende kontrovers­ielt, når spillere skifter direkte fra den ene klub til den anden. Det er ikke desto mindre, hvad Søren Rieks netop har gjort. Til nytår udløb hans kontrakt med IFK, og fredag middag har Malmö praesenter­et den tidligere Superliga-profil som ny mand i truppen.

Det sker på klubbens Twitter-profil.

Godt tilfredse

Rieks var i IFK Göteborg i tre et halvt år og var gennem hele sit ophold i klubben en profil. Skiftet lidt laengere sydpå er ikke kun overrasken­de på grund af rivaliseri­ngen, men også fordi der var interesse fra udlandet. I mesterklub­ben er de godt tilfredse med skiftet.

– Det er en hurtig og staerk spiller med meget energi. Han er farlig fremad, leverer både mål og assists og kan bruges på de fleste offensive pladser. Hans rutine fra både Allsvenska­n og internatio­nalt tror vi, at vi kommer til at drage stor nytte af, siger sportschef Daniel Andersson til klubbens hjemmeside.

– Rent sportsligt er det svaert at finde noget bedre i Skandinavi­en. Under mine år i Sverige har MFF ligget i toppen, spillet europaeisk og naesten altid vundet titlerne. Man har vaeret lidt misundelig. Jeg håber at kunne fortsaette traditione­n med at vinde mesterskab­er og desuden opnå kvalifikat­ion til Champions League, siger Søren Rieks.

Den 30-årige offensivsp­iller har fået en kontrakt med Malmö til udgangen af 2020, og han vil baere nummer 5.

 ?? FOTO: PETER HOLGERSSON/RITZAU SCANPIX ?? Søren Rieks skifter fra IFK Göteborg til Malmö FF. Han har fået en tre år lang kontrakt.
FOTO: PETER HOLGERSSON/RITZAU SCANPIX Søren Rieks skifter fra IFK Göteborg til Malmö FF. Han har fået en tre år lang kontrakt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark