Ekstra Bladet

GLEM ALT OM EN NY COUTINHO

-

Hvis Liverpools fans er skuffede over, at Philippe Coutinho ikke havde tålmodighe­d til at vente til sommer på sit store skifte, kan jeg godt forstå det.

Det havde vaeret en bedre afsked med klubben og fansene end dette. Liverpool er som klub i en bedre position end i mange år, og på den måde er det aergerligt for Jürgen Klopp, at han nu var tvunget til at saelge.

Men sådan er fodbold nu engang, og man kan ikke fortaenke Philippe Coutinho i at gå efter det, der for sydamerika­nske spillere bare er et drømmeskif­te. Det kan ingen bebrejde ham – heller ikke Liverpools fans.

Lad os ikke glemme, at salget har indbragt Liverpool en pokkers masse penge, som man nu kan overveje, hvad man vil gøre med.

Det har Liverpool og Jürgen Klopp gjort laenge, for de har kendt til Philippe Coutinhos ønske siden begyndelse­n af sommeren.

Jeg er sikker på, at de har en plan for, hvad der skal ske. Mens pressen skyder i øst og vest.

Man skal for alt i verden undgå at lade sig presse af, at omgivelser­ne kraever indkøb – helst store og helst lige med det samme.

helt sikkert mange fans, der vil OG DER ER blive skuffet, hvis der ikke kommer nye spillere i løbet af januar.

Men jeg tror faktisk, at Liverpools fans kan ende med at blive skuffede, for det er for mig at se langtfra givet, at der kommer til at ske mere i januar.

Hvis man ikke kan få den spiller, man vil have, så gør man ingen ting.

Jürgen Klopp har tidligere vist, at han er klar til at vise tålmodighe­d, når det kommer til at vente på sine ønskespill­ere.

Her går han helst ikke på kompromis, som vi også så med hans jagt på Virgil van Dijk.

LAEST, at nogle mener, at salget af JEG HAR

Philippe Coutinho har sat Jürgen Klopp under pres. Det tror jeg ikke.

Jeg tror, de amerikansk­e ejere er rigtig godt tilfredse.

Jeg tror, de kan forstå, hvad han gerne vil – og de kan se det.

Jeg tror, at der er rigtig mange unge spillere rundt omkring, der også kan se det: At Liverpool er et spaendende sted at vaere lige nu, og at Jürgen Klopp er en mand, der kan få det bedste ud af folk.

Klopp er dygtig til at saelge sit projekt, for han tror 100 procent på, at han også selv kan levere.

Jeg er sikker på, at Liverpool for laengst har lavet opkaldene omkring den eller de spillere, som man er interesser­et i, for at høre om muligheder­ne for at lave aftaler allerede i dette transfervi­ndue.

Det er bare ikke ofte, at spillere af den kvalitet bliver tilgaengel­ige i januar. I hvert fald ikke til en pris, der passer køber.

Det er altså svaert at overtale klubber til at saelge deres bedste spillere. Det fandt Barcelona også ud af i sommer.

kan også godt glemme at LIVERPOOLS FANS finde en ny Philippe Coutinho. Den type kan man ikke bare finde, for der er så få spillere med de kvaliteter på det niveau.

Vi taler om en midtbanesp­iller, der efter sine fem år i Liverpool kun er overgået af to spillere, Steve McManaman og Steven Gerrard, når det handler om assists i Premier League.

Vi ved, at Liverpool i disse dage forsøger at overtale Red Bull Leipzig til at slippe Naby Keita før tid.

Det er den handel, der giver mest mening, for her er en spiller, som Liverpool ved, at man vil satse på. Klubben ved, at han vil passe ind.

Vi ved også, at der er konkret interesse i Thomas Lemar fra Monaco.

Og vi ved, at Liverpool tidligere har forsøgt at hente Dortmund-spilleren Christian Pulisic, som i hvert fald ikke kommer til at blive dyrere af, at han spiller et godt VM. USA er ikke med.

Det er tre meget staerke spillere. Men ingen af dem er Philippe Coutinho, og hvis man forventer en klon, bliver man skuffet.

UANSET HVAD der nu sker, og hvem Liverpool reelt går efter, vil Jürgen Klopp vaere forberedt på, at han må aendre på dynamikken

Det er bare ikke ofte, at spillere af den kvalitet bliver tilgaengel­ige i januar. I hvert fald ikke til en pris, der passer køber

på sin midtbane.

Men hvem siger, at det overhovede­t er midtbanesp­illere, man har kig på.

De mange penge fra salget af Coutinho giver også mulighed for at forstaerke sit hold på helt andre positioner.

Mon ikke der er en del Liverpool-fans, der håber, at det endelig er gået op for Jürgen Klopp, at det er muligt at finde en bedre målmand?

 ?? FOTO: PAUL CURRIE/ALLOVER ?? Jürgen Klopp har fået et ordentlig beløb til nye spillere ved salget af Philippe Coutinho. De skal bruges rigtigt. Farvel
FOTO: PAUL CURRIE/ALLOVER Jürgen Klopp har fået et ordentlig beløb til nye spillere ved salget af Philippe Coutinho. De skal bruges rigtigt. Farvel

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark