Ekstra Bladet

EKSTRA TECH

Salget af hovedtelef­oner falder, mens udbuddet af rigtig gode modeller stiger

-

Det er ikke kun salget af fladskaerm­e, der falder. Også vores interesse for hovedtelef­oner gik ned sidste år, viser friske tal fra BFE.dk og GFK.

Samlet faldt salget med 94.000 enheder af både de store hovedtelef­oner og de mindre headsets. Men det var de store, der stod for den største del af faldet, nemlig 80.000 faerre solgte enheder.

Salget af de mindre headsets kom dog fra et højt niveau og lander sammenlign­et med 2015 et større salg i 2017.

Samtidig daekker 2017tallen­e alene januar til november, hvorfor der kan komme nogle justeringe­r.

Faldet i salget sker, samtidig med at kvaliteten og udbuddet af hovedtelef­oner stiger.

Et kig rundt på CES-messen i Las Vegas afslører således, at der er talrige nyheder af saerligt trådløse hovedtelef­oner. Og det er inear-modellerne, der dominerer billedet.

Som tidligere år på itmessen kan firmaer med danske rødder bestemt vaere med i konkurrenc­en mod de største internatio­nale spillere. Vi har derfor fundet tre nyheder, som du bør holde saerligt øje med i 2018. Libratone er bedst kendt for sine trådløse højttalere, men har i et par år haft hovedtelef­oner på programmet.

Vi fik en forsmag på nyheden TRACK+, der er en trådløs in-ear-model med støjredukt­ion. Og byggekvali­teten virker virkelig god, ligesom hovedtelef­onen ligger godt rundt om nakken.

Knapperne, du bruger til at kontroller­e Track+ med, er logisk placerede og nemme at bruge. Ekstra-info:

Modellen har otte timers batteritid og koster 1499 kroner. Der kommer en billigere model i et lidt anderledes design uden støjredukt­ion kaldet Track. Den koster 1199 kroner og har ligeledes otte timers batteritid. Begge modeller er til salg fra forsommere­n 2018. Den nyeste trådløse in-ear-hovedtelef­on fra Jabra følger i sporet af produkter fra en raekke producente­r, der de seneste år har kastet sig over in-ear-markedet.

IniIspirat­ionen til at saelge en trådløs hovedtelef­on som Elite 65t kommer blandt andet fra Apples succes med Airpods og ikke mindst behovet for trådløse hovedtelef­oner, fordi det normale hovedtelef­onstik er forsvundet på iPhones.

Men udgangspun­ktet for Jabra er designmaes­sigt forgaenger­en Elite Sport og et ambitiøst forsøg på at udvikle den perfekte trådløse in-ear-hovedtelef­on.

Vi har som med de andre produkter i denne artikel ikke haft mulighed for at teste Elite 65t, men modellen virker overbevise­nde.

Designet er attraktivt, og skal man tro løftet fra Jabra, venter der brugerne en helt saerlig lydoplevel­se – også når de foretager opkald.

Det løfte vil vi naturligvi­s følge op på i 2018! Ekstra-info:

Jabra Elite 65t kan holde strøm i fem timer og lades i et etui, der samlet giver op til 15 timers batteritid. Modellen er på markedet fra midten af januar og saelges i farverne Titanium Black, Copper Black og Gold Beige. Prisen er 1299,99 kroner. Kendere af hovedtelef­oner fra B&O Play vil straks spotte den nyeste model fra det danske firma og sige: Det er da en Beoplay H9.

Der er imidlertid kommet et 'i' bag navnet, hvilket betyder et smallere og lettere aendret design, ligesom hovedtelef­onen har fået bedre støjreduce­ring, en mere praecis bas og batteritid på op til 18 timer.

Det er fire timer bedre batteritid end forgaenger­en. Beoplay H9i har samtidig fået en ekstra mikrofon indbygget. Ekstra-info:

Beoplay H9i koster 3799 kroner, men der er også lanceret en opdateret udgave af Beoplay H8

– nu kaldet H8i – til 2999 kroner.

 ?? PR-FOTO ?? Libratone Track+ er rigtigt laekkert bygget og sidder godt om nakken.
PR-FOTO Libratone Track+ er rigtigt laekkert bygget og sidder godt om nakken.
 ?? PR-FOTO ?? Den nye Beoplay H9i har endnu bedre batteri og støjredukt­ion.
PR-FOTO Den nye Beoplay H9i har endnu bedre batteri og støjredukt­ion.
 ?? PR-FOTO ?? Sådan ser Jabras bud på en moderne in-ear- og trådløs hovedtelef­on ud.
PR-FOTO Sådan ser Jabras bud på en moderne in-ear- og trådløs hovedtelef­on ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark