Ekstra Bladet

Det er den klassiske historie om kaerlighed, der oprindelig­t fik Danny til øen

-

udsendte lagde for nylig vejen uanmeldt forbi en torsdag aften. Når danskere åbner restaurant­er på ferieøer, er det ofte med danske flag og med en statsgaran­ti for retter som stegt flaesk og frikadelle­r. På Dannys restaurant er der dog intet ud over navnet, der lugter af Danmark. Og dog – skulle det senere vise sig.

Her emmer af klasse, og rammerne er absolut en top-restaurant vaerdig. Der er ingen ledige borde denne aften til en single-rejsende, men jeg får i stedet anvist en plads i baren, hvor der også er daekket op. Dejligt uhøjtideli­gt, og man kan følge med i hele restaurant­en. På menukortet, som i øvrigt kun findes på spansk, falder mine øjne straks på en af hovedrette­rne, der klinger dansk: Nielsens tartar. Den bliver bestilt med en sashimi-salat som forret med laks og kammusling­er.

BETJENINGE­N ER

egentlig o.k., men det er tydeligt, at der på den nyåbnede restaurant mangler et naturligt flow, og at der er en del begynderfe­jl i serveringe­n. Eksempelvi­s bliver hvidvinen serveret uden lige at forklare, hvad der haeldes i glasset, og da hovedrette­n kommer, glemmer tjeneren at spørge, hvad der skal drikkes til. Til gengaeld er der intet at udsaette på maden. Fisken smelter naermest på tungen, og tataren med et asiasisk tvist smager himmelsk.

Som aftenen skrider frem, bliver restaurant­en fyldt op. Spanierne har det med at spise sent, og det gør de også på Nielsen. Det er ikke til at spotte andre turister, i stedet er klientelle­t velklaedte lokale. Indimellem spotter man også Danny Nielsen, for han er ude og hilse velkommen ved bordene, når der kommer nye gaester.

EFTER AFTENENS

servering fanger Ekstra

 ?? FOTO: NIELSEN RESTAURANT­E ?? Danny Nielsen har arbejdet på flere af Tenerifes toprestaur­anter. Da han sidste år fik muligheden for at åbne sit eget sted, slog han til.
FOTO: NIELSEN RESTAURANT­E Danny Nielsen har arbejdet på flere af Tenerifes toprestaur­anter. Da han sidste år fik muligheden for at åbne sit eget sted, slog han til.
 ??  ?? EKSTRA BLADETS
EKSTRA BLADETS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark