Ekstra Bladet

Tjener 200 kr. pr. portion

- TEKST: HELLE KASTHOLM HANSEN

Det er ikke kun på forsøgspla­n og med mus, at afføring kan skifte ejer. Også i behandling af mennesker er sund afføring guld vaerd.

At få tilført en superaffør­ing i sin tarm kan – sammen med kontroller­et kost og motion – vaere med til at genstarte tilvaerels­en for både fedme-ramte og andre patientgru­pper.

– Jeg så en annonce, hvor Aleris-Hamlet søgte faeces-donorer, og da jeg er vokset op i en familie af bloddonore­r, taenkte jeg, at her kunne jeg måske bidrage. Jeg kan nemlig ikke give blod på grund af sporten, forklarer 25-årige Mads Taersbøl, som er eliteløber, OL-aspirant og laeser kandidat i idraet på Syddansk Universite­t.

UD AF 700 ANSØGERE var Mads en af tre, der blev udvalgt som donor.

– Det er faktisk meget nemt. Jeg har afføring i en pose, som jeg laegger i en container, og den bliver så afhentet. Hospitalet kan hente afføring på alle hverdage. OG DET IKKE ER FOR pengenes skyld, han deltager – selv om ethvert tilskud er velkommen til hans skrøbelige økonomi som både studerende og eliteløber uden flotte sponsorer. – Jeg får 200 kroner pr. portion, og jeg skal gerne levere fem gange om ugen.

I begyndelse­n syntes både vennerne og kaeresten, at det var lidt ulaekkert at saelge sin lort. Men da de fik processen forklaret, syntes alle, det er godt, at Mads på den måde kan hjaelpe andre, som der med kan slippe for usund, kemiske medicin.

– Som sportsmand er jeg vant til at taenke over kosten. Jeg drikker måske alkohol en gang om året, holder mig fra slik og sukker, undgår svin og røde bøffer og satser meget på gode proteiner, fibre og fuldkorn. Jeg er helt klart til naturlige, sunde fødevarer. Og jeg kan klart maerke på min krop, hvis jeg har ’syndet’, siger han.

Det er faktisk meget nemt. Jeg har afføring i en pose, som jeg laegger i en container, og den bliver så afhentet

 ??  ??
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Mads Taersbøl er så sund, at han kan tjene penge på at saelge sin afføring.
FOTO: STINE TIDSVILDE Mads Taersbøl er så sund, at han kan tjene penge på at saelge sin afføring.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark