Ekstra Bladet

TRODSALDER­EN

-

Slyngelstu­en kan i dag afsløre, hvordan Lars Løkke Rasmussen fik talt Anders Samuelsen til fornuft på mandagens topmøde på Marienborg. Embedsmaen­dene havde forsynet Løkke med et talepapir, som var en lettere omskrevet version af børnepsyko­log Margrethe Brun Hansens råd om børn i trodsalder­en, som kan laeses i ’Vores Børn’ artiklen:’Trodsalder­en: Forstå din lille hidsigprop’:

Tal til dit barn, så han forstår hvad du mener. Vaer konkret, og undgå generalise­ringer som ’opfør dig ordentligt’. Sig i stedet ’jeg vil ikke have, du kaster regeringen på gulvet’.

Pas på med at tolke for meget ud af dit barns handlinger. Bliver Anders ved med at sige ’jeg vil have skattelett­elser’, føles det måske, som om han bevidst provokerer. Men udviklings­maessigt er han slet ikke i stand til at taenke ’det får jeg ikke, men jeg siger det alligevel for at prøve de voksne af ’. Så lad ham sige det.

Husk, at din tumling ikke kan styre sine umiddelbar­e impulser ligesom voksne.

Overvej, hvilke konflikter du vil tage. Hold fast i de situatione­r, der betyder meget for jer alle, som f eks at regeringen ikke vaelter – og vaer fleksibel i mindre betydnings­fulde sager, som at han vil kalde sig selv den mest kompetente udenrigsmi­nister eller kraever en ny og større ministerbi­l.

 ??  ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark