Ekstra Bladet

Måske maerkede jeg, at han døde

-

Officielt er Kim Okmans dødsdag 24. april – den dag, han blev fundet i sin lejlighed. Men det er aldrig fastslået, om han døde den morgen eller om aftenen 23. april.

Ditte Okman tror på det sidste. Samme aften lå hun nemlig i sin seng og maerkede hvordan hendes krop pludselig begyndte at snurre og sitre.

– Jeg var blevet opereret i halsen og havde fået nogle morfinpill­er, jeg skulle tage til natten. Normalt slog de mig helt ud, men denne aften var jeg bare lysvågen, og så blev min krop maerkelig. Det var, som om jeg havde brus i mine blodårer, og jeg taenkte ’hvad fanden sker der’. Det var ikke ubehagelig­t, bare maerkeligt, og jeg har ikke oplevet det før eller siden.

– Derfor kan jeg ikke lade vaere med at taenke på, om jeg maerkede, at han døde. Jeg ved ikke, om mennesker er forbundet på en eller anden måde. Måske er det bare en af de ting, man vil have til at passe sammen, men jeg tror, han døde inden midnat.

Ditte Okman har aldrig vaeret spirituel, men det var hendes bror. Han troede på, at livet bare var én dimension ud af flere.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? På stort set alle barndomsbi­lleder af Ditte og Kim Okman holder de enten hinanden i hånden, eller også har storebror på anden måde et fast greb om lillesøste­r. Og det er praecis sådan, radiovaert­en husker de to: – Han passede altid på mig og havde mig...
FOTO: STINE TIDSVILDE På stort set alle barndomsbi­lleder af Ditte og Kim Okman holder de enten hinanden i hånden, eller også har storebror på anden måde et fast greb om lillesøste­r. Og det er praecis sådan, radiovaert­en husker de to: – Han passede altid på mig og havde mig...
 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? En lille del af Kim Okmans litteraere skatte står nu i hans lillesøste­rs stue: – Hans hjem var fyldt med alle mulige ting, men de var ikke ligegyldig­e. De betød alle sammen noget, fortaeller Ditte Okman.
FOTO: STINE TIDSVILDE En lille del af Kim Okmans litteraere skatte står nu i hans lillesøste­rs stue: – Hans hjem var fyldt med alle mulige ting, men de var ikke ligegyldig­e. De betød alle sammen noget, fortaeller Ditte Okman.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark