Ekstra Bladet

Er #metoo nu også helt fair?

-

#metoo-bølgen drøner videre derud ad i medierne. Der er ingen tvivl om, at der er mange skiderikke­r, der nu velfortjen­t får kaerlighed­en at føle – sex-chikane er absolut ikke i orden!

Når det er sagt, har jeg også mine betaenkeli­gheder. Gad vide hvor mange af alle disse ’forulempel­ser’, der tåler er naermere eftersyn? Mon ikke der også er sneget sig enkelte tvivlsomme anklager ind fra kvinder, der enten har dollar-tegn i øjnene eller bare er blevet forsmået og derfor tager lidt let på sandheden?

Det hele ligner efterhånde­n ikke så lidt 1950’ernes McCarthy-tid i USA, hvor man aldeles ukritisk anklagede hundredvis af kendte personer for kommunisti­ske sympatier – vor højtelsked­e Chaplin inklusive.

Maend, der nu ser sig udskreget som sexmonstre, har praktisk talt ingen mulighed for at forsvare sig, for ifølge #metoo’erne, der mener at have patent på sandheden, er isaer kendte eller rige maend åbenbart pr. automatik sexgale svin.

En bekendt – en yderst sympatisk og vellidt mand, der også er bøsse – er gennem nogen tid blevet stalket af en kvinde, der så det som sin opgave at ’omvende’ ham. En strøm af lumre og utvetydige sms-beskeder og opringning­er blev efterhånde­n for meget, og i vidners naervaer frabad manden sig yderligere henvendels­er fra damen på en måde, der ikke var til at misforstå.

Et par dage senere ringede hun til hans arbejdsgiv­er og fortalte, at han havde vaeret uterlig over for hende, raget på hende osv.

Sagen blev naturligvi­s hurtigt opklaret, men hvor mange andre maend har ikke vaeret udsat for noget tilsvarend­e i kølvandet på #metoo-bølgen?

Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark