-

VARAZDIN (Ekstra Bladet) På forhånd var Tjekkiet regnet som det svageste hold i Danmarks gruppe ved EM i Kroatien, og det indtryk er ikke blevet aendret efter tjekkernes opgør mod Spanien.

Danmark møder Tjekkiet i morgen aften i Varazdin, og det ligner på forhånd en overkommel­ig opgave for Nikolaj Jacobsens tropper. Spanien havde i hvert fald ingen problemer med at saette sig på tjekkerne, som havde meget svaert ved at komme til afslutning­er.

Et hav af fejl

Det bevaegelig­e og offensive spanske forsvar havde let ved at bryde det tjekkiske krydsspil, og presset fra det spanske forsvar, fik tjekkerne til at lave et hav af tekniske fejl. Ja, de hvidklaedt­e tjekker stod naermest i kø for at smide bolden ud over sidelinjen. På den måde blev det aldrig nogen køn eller lige forestilli­ng.

Spanien bragte sig hurtigt komfortabe­lt foran, og hos Tjekkiet var det laenge kun den godt to meter høje, højre back, Stanislav Kasparek som kunne udfordre det spanske forsvar. Det 21-årige talent fra Balatonfur­edi har en god venstrearm, og med fem kasser lavede han mere end halvdelen af de ni mål, som Tjekkiet trods alt formåede at score i første halvleg.

På det tidspunkt var Spanien foran 16-9, og kampen var reelt afgjort. Tjekkerne havde ingen kombinatio­ner, ingen kontraløb eller overraskel­ser som kunne true Spanien, mens det i den modsatte ende var let for spanierne at komme til afslutning­er.

Spanien med temposkift

Danmark møder Spanien i den sidste gruppekamp på onsdag, og det kan gå hen og blive en ganske underholde­nde affaere. Spanierne spiller et bredt og afvekslend­e angrebsspi­l med mange temposkift.

Holdet råder over rigtig gode fløje, og så huserer kraftvaerk­et Julen Aguinagald­e stadig på stregen. Han traekker som altid en god håndfuld straffekas­t, og samtidig skaber han plads til skytterne. Fløjene løber mange overgange, og en spiller som Ferran Sole på højre fløj er spaendende at følge. Han rykker gerne på tvaers og formår at score på hopskud.

Den spanske traener Jordi Ribera råder over en meget bred trup, hvilket bedst illustrere­s af, at 11 spaniere kom på scoringsli­sten i det, der i løbet af anden halvleg udviklede sig til en regulaer afklapsnin­g af tjekkerne. Med 10 minutter igen havde Tjekkiet kun formået at lave 12 mål, og på den måde vinder man ingen kampe ved slutrunden.

Selv den store Stanislav Kasparek opgav aevred i anden halvleg, hvor kraften var gået af venstrearm­en. Tjekkiet lavede i de sidste 30 minutter flere tekniske fejl end de lavede mål. Det var ikke kønt at se på. Spanien udnyttede de mange fejl til at lave en strib lette mål på kontraløb, og sejren på 32-15 var på ingen måde for stor.