Ekstra Bladet

SKAL SAELGE ST. PETERSBORG AUSTRALIEN rejser direkte dertil fra Australien og bliver russernes ambassadør i bestrae belserne på at hente WTA’s saesonfina­le til byen

- Troels Christense­n tch@eb.dk

Melbourne (Ekstra Bladet): Arrangører­ne bag St. Petersburg Ladies Trophy, der starter sidst i januar, vil også have fingre i WTA’s store saesonfina­le, der i år afvikles i Singapore for sidste gang.

Derfor har de hyret den regerende mester, danske Caroline Wozniacki, som ambassadør for projektet.

Det afslører hendes far og traener Piotr Wozniacki, der også erfarer, at russerne er i konkurrenc­e med en kinesisk by om at overtage den prestigefy­ldte turnering, der tidligere har vaeret afviklet i Doha og Istanbul.

Dropper Dubai

Det betyder også, at Caroline spiller med i den russiske turnering med mindre hun da går hele vejen til finalen i Melbourne. Den spilles lørdag den 27. januar.

Udover at deltagelse­n i St. Petersborg sikkert er økonomisk givtig for Wozniacki, er der også et sportsligt og økonomisk argument for at deltage der og droppe turneringe­n i Dubai i februar.

– Turneringe­n har samme størrelse som den i Dubai (de er begge Premier-turneringe­r med 733.900 dollars i samlet praemiesum, red.), som hun ifølge reglerne skal spille et vist antal af.

– Og når vi dropper Dubai, får Caroline mere tid til at restituere og forberede sig til Indian Wells og Miami i marts, siger Piotr Wozniacki, der tidligere har bebudet, at antallet af turneringe­r af samme grund skal skaeres ned.

Rammer bolden godt

Derfor har Caroline heller ikke spillet i Sydney i denne uge.

Hun har dermed kun spillet i Auckland før Australian Open, og Piotr Wozniacki føler sig ikke helt sikker på, hvor hans datter står.

– Det er lidt svaert at vurdere, for det var nogle helt andre typer spillere, hun mødte, end topspiller­ne i Singapore.

Dermed var motivation­en måske ikke helt den samme.

– Det var også en svaer finale for hende, for hun var lidt traet og øm i lysken efter sine hårde kampe dagen forinden.

– Hun fik ikke lov at restituere nok før finalen mod Julia Görges, som havde tidligere og lettere kampe dagen forinden.

Har et godt fokus

Når vi dropper Dubai, får Caroline mere tid til at restituere og forberede sig til Indian Wells og Miami i marts

– Men jeg synes, hun rammer bolden godt og har et godt fokus, siger han forud for morgendage­ns opgør mod rumaenske Mihaela Buzarnescu.

– Hun kommer lige fra en finale i Hobart, og sidste år var hun skadefri og gik staerkt fremad, så hun skal bestemt ikke undervurde­res.

Men Caroline skal først og fremmest have fokus på sit eget spil.

Spiller ved ni-tiden

Kampen er den første på aftenprogr­ammet på Margaret Court Arena, og det betyder, at den formentlig serves i gang klokken ni om morgenen, dansk tid.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Stjernetra­ef
Stjernerne Caroline Wozniacki og Roger Federer underholdt på Børnenes Dag forud for tennisturn­eringen Australian Open.
FOTO: ALL OVER PRESS Stjernetra­ef Stjernerne Caroline Wozniacki og Roger Federer underholdt på Børnenes Dag forud for tennisturn­eringen Australian Open.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark