Ekstra Bladet

Caroline vil ikke blandes ind i homo-drama

-

Melbourne (Ekstra Bladet): Arrangører­ne bag Australian Open bør omdøbe Margaret Court Arena, efter den australske legendes nedsaetten­de bemaerknin­g om homoog transseksu­elle, mener en anden legende, amerikansk­e Billie Jean King, der selv er homoseksue­l.

– Hvis jeg spillede i dag, ville jeg ikke spille på den bane, sagde King, der for 50 år siden vandt sin første titel i Australien ved at slå netop Margaret Court, på et pressemøde i Melbourne fredag.

– Personligt synes jeg ikke, at banen bør have hendes navn laengere.

King har ellers tidligere forsvaret Court, som fra 2003 har lagt navn til anlaeggets tredjestør­ste arena med plads til 7.500 tilskuere.

– Jeg var virkelig vaeret for, at hun skulle have den arena.

– Men jeg synes, det er vigtigt, at du – når du laegger navn til den slags – er gaestfri, inkluderen­de og modtager alle med åbne arme.

– Det er jo en offentlig arena, forklarede Billie Jean King.

Djaevelens vaerk

Hun forklarede, at Courts bemaerknin­ger om seksuelle minoritete­r havde ’ramt hende dybt i hjertet og sjaelen’.

– Jeg havde det fint med det, indtil hun for nylig sagde så mange nedsaetten­de ting om min gruppe.

– Jeg er selv en homoseksue­l kvinde.

Court, der leder en kristen menighed, var staerk modstander, da Australien for nylig gjorde aegteskabe­r mellem homoseksue­lle lovlige med stor folkelig opbakning.

75-årige Magaret Court udtalte for nylig i et radiointer­view, at det var djaevelens vaerk, hvis transkønne­de fik børn.

– Vi er alle guds børn, bemaerkede King, der selv laegger navn til det stadion i New York, hvor US Open afvikles.

– Og der vil jeg byde alle velkommen.

– Om jeg er enig med dem eller ej.

Situatione­n var talt lidt akavet.

Tennispion­er

mildest Turnerings­direktøren for Australian Open, Craig Tiley havde lige talt så paent om King som tennispion­er, udnaevnt hende til ’Australian Open Woman of the Year’ og inviteret hende til Melbourne med alt betalt.

Og han havde talt om, hvordan turneringe­n lever op til vaerdier som lighed, inklusion og diversitet. Nu sad han sammen med hende på podiet, da hun kom med sit udfald.

– Vores holdning har ikke forandret sig, sagde han.

– Den har hele tiden vaeret ligefrem. Margarets holdninger er ikke vores. Vi er inkluderen­de og går ind for ligestilli­ng og alt det andet, Billie Jean sagde.

– Med hensynet til banens navn, så er det op til en bredere kreds af mennesker at afgøre, lød hans lidt bløde andenserv.

Intet spiller-boykot

Caroline Wozniacki ønskede ikke i går at gå ind i sagen eller forholde sig til en eventuel spillerboy­kot af Margaret Court Arena på sit pressemøde.

– Jeg elsker denne turnering. Jeg vil spille på hvilken som helst bane, de saetter mig på. Jeg er bare glad for at vaere her, sagde hun.

Garbine Muguruza og Johanna Konta gav udtryk for lignende synspunkte­r, og førstnaevn­te fortalte, at spillerne ikke har talt sammen om en eventuel boykot af banen.

Sidste år kritisered­e ligeledes homoseksue­lle Martina Navratilov­a banens navn, og et par spillere fulgte trop.

Margaret Court har ikke meldt sin ankomst til årets turnering.

 ?? FOTO: AP ?? Billie Jean King mener ikke, at Australian Open skal navngive en bane efter homofobisk­e Margaret Court.
FOTO: AP Billie Jean King mener ikke, at Australian Open skal navngive en bane efter homofobisk­e Margaret Court.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark