Ekstra Bladet

FAMILIEBUS­SEN DER HELLERE VIL VAERE EN SUV

Peugeot 5008 er praktisk, men ser cool ud og er fyldt med ny teknologi

- CHRISTIAN SCHACHT

Storfamili­er har 10 gode grunde til at forelske sig i den nye Peugeot 5008. Syv saeder plus et moderne design, der mere signalerer SUV end MPV, gedigen komfort og masser af plads. OK, måske 12 grunde, for kvaliteten virker overbevise­nde, og interiøret er topmoderne.

Kan du på nogen måde hitte de 399.990 kr., som testbilen med 150 hk diesel og det fine udstyrstri­m, Allure, koster, er 5008 ikke til at komme udenom for moderne familier med et konstant svingende antal fraskilte og tilgiftede børn.

I al vaesentlig­hed er 5008 baseret på lillebror 3008, der blev Årets Bil i Danmark 2017.

Den store dieselmask­ine er så kvik, at den naermest keder sig på en dansk motorvej. Den vil meget gerne sydpå og køre staerkt og langt på Autobahnen, hvilket passagerer­ne sikkert let kan overtales til. Der er nemlig vaegtil-vaeg-komfort med daempende fjedre og behagelige saeder, så bedstefora­eldrene også kan komme med på tur. På visse betingelse­r.

Generøs plads

Når alle syv saeder er i brug, er bagageplad­sen staerkt begraenset - praecis som hos konkurrent­erne, bør det indskydes. Så bilen egner sig ikke som feriebus for syv. Adgangen til de bagerste bagsaeder kunne også vaere bedre. Det er så omstaendel­igt at klappe midtersaed­erne ned, at raske, utålmodige unger hellere klatrer ind over mellemsaed­erne, når de skal om bagi.

Benpladsen på bagerste raekke er heller ikke vaerd at skrive hjem om. Voksne sidder elendigt deromme. Små teenagere kan til nød vaere der. Små skolebørn på 120130 centimeter sidder bedst.

Bagsaedern­e kan selvfølgel­ig faeldes ned i plan med gulvet, og skal man have surfbraett­et med, kan passagerfo­rsaedet også laegges ned.

En detalje ved 5008 er, at de bagerste to saeder kan afmonteres helt og stilles i carporten, hvis der er brug for mere bagagerums­plads. De vejer omkring 11 kg stykket.

På anden saederaekk­e er der virkelig generøs plads, og de tre saeder kan forskydes individuel­t frem og tilbage

Farmand skal dog ikke have en racerkører i maven, for ved kvik kørsel i skarpe sving, kraenger familiebus­sen mere end lillebror, 3008, der må nøjes med fem saeder.

Den sekstrins gearkasse, som er standard, skifter udmaerket, men er ikke nogen fryd, når det gaelder praecision, ligesom koblingen kraever tilvaennin­g.

Vi vil til hver en tid foretraekk­e automatgea­r i så stor en bil som en 5008, merprisen er 25.000 kr., men saert nok fås det ikke til dieselvers­ionen med 150 hk, men til alle andre motorvaria­nter.

Alternativ­t motorvalg

At pege på noget ufordelagt­igt ved Peugeot 5008 er ikke nemt. Det skulle da lige vaere, at prisen lidt for hurtigt stryger til tops, hvis der skal en ordentlig dieselmoto­r ud i den elegante snude.

Det bringer os videre til det alternativ­e motorvalg, der ikke er så kraftfuldt, men til gengaeld markant billigere. Peugeot har nemlig også en aldeles glimrende benzinmoto­r med 130 hk i modelprogr­ammet, og den fås til 339.000 kr. med samme udstyr, mens du kan vaelge en ligeså fin 120 hk diesel til samme pris.

Vi vurderer, at begge motorer er tilstraekk­elige og i hvert fald støjsvage og økonomiske.

Der er altså hele 60.000 kr. at spare. Til gengaeld vurderer vi, at Allure er alle 15.000 kr. vaerd i forhold til Active, for du får de helt store alufaelge, mørke sideruder, parkerings­sensorer for og bag (uundvaerli­gt i en stor bil) og Apple Carplay med i prisen.

Peugeot lokker også med en basisudgav­e, Access, til 279.990 kr., men den er virkelig skrabet, bl.a. har den stålfaelge og mangler den laekre 8-tommersska­erm.

Selvom 5008 er en halvstor SUV, så fås den ligesom 3008 udelukkend­e med forhjulstr­aek. Hvis du skal have traek på alle fire, hedder det biler som Nissan X-Trail eller den nye Volkswagen Allspace.

Er du meget prisfølsom, men elsker franske biler, kan du også kigge i retning af den fine Renault Grand Scenic, der generelt er billigere, ligesom den aeldre Grand Citroën C4 Picasso også fås til lavere priser. Ingen af dem er dog cool som Peugeots store familiebil, der ligner en vaskeaegte SUV.

Den vil meget gerne sydpå

 ?? FOTO: CHRISTIAN SCHACHT ?? Peugeot 5008 vokser og skifter attitude fra at vaere en forsigtig MPV til en mere vovet SUV. Det er det, som bilkøberne vil have.
FOTO: CHRISTIAN SCHACHT Peugeot 5008 vokser og skifter attitude fra at vaere en forsigtig MPV til en mere vovet SUV. Det er det, som bilkøberne vil have.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark