Ekstra Bladet

Kommunen har skåret i min kontanthja­elp

-

HEJ PUK

Jeg har fået frataget en stor del af min kontanthja­elp i denne måned.

Jeg fik et brev i e-Boks, jeg ikke forstod. Der stod noget med punkt-sanktion, og at jeg skulle kontakte Ydelses-service.

De sagde, at de havde fået besked på, at jeg skulle traekkes i min kontanthja­elp, da jeg ikke var mødt ind til en samtale på jobcentret. Jeg blev helt rystet, da jeg ikke har fået nogen besked om at møde ind til nogen samtale. Ydelses-service sagde videre, at jeg skulle ringe til jobcentere­t og høre, hvad det var for en samtale.

Efter jeg så havde ringet til jobcenter i flere timer med lange ventetider og stillen rundt i systemet, fik jeg endelig fat i en sagsbehand­ler, der kunne se, at jeg var udeblevet fra en samtale måneden før. Hun oplyste, at de havde sendt indkaldels­en til min e-Boks.

Men jeg er 100 procent sikker på, at jeg IKKE har fået den besked i e-Boks! Jeg tjekker netop ALTID min e-Boks, da jeg er meget bange for at udeblive fra noget. Jeg ved jo, at det har konsekvens­er for min udbetaling.

Sagsbehand­leren sagde, at JEG skal bevise, at jeg IKKE har fået beskeden i min e-Boks, da Jobcentere­t kunne bevise, at de havde sendt den.

Men hvordan beviser jeg, at jeg IKKE har fået den? Jobcentret siger, at jeg må have slettet den.

De manglende udbetaling­er betyder, at jeg nu ikke kan betale husleje, så jeg er så nervøs for, om boligselsk­abet vil opsige mit lejemål.

Jeg har virkelig brug for hjaelp til at få bevist, at jeg ikke har fået noget brev fra dem, så jeg kan få mine penge og få betalt min husleje.

Hvad vil du råde mig til?

Med venlig hilsen Malika H.

HEJ MALIKA

Det er ikke første gang, at jeg hører historier som den her ... Det er problemati­sk, at du som borger

har modtaget et brev. Hvordan skal bevise, at du

ikke gør man det?

Jeg ved, at i en lignende sag tog en person, der også var blevet sanktioner­et for at udeblive fra et møde, kontakt til e-Boks for at høre, om de kunne hjaelpe med at ’bevise’, at personen IKKE havde modtaget noget i sin e-Boks på en given dato. Det kunne e-Boks, og det var nok til at bevise, at personen faktisk var udeblevet fra mødet med lovlig grund, hvorefter sanktionen blev ophaevet.

Så kontakt e-Boks og hør, om du har modtaget post på den dato, hvor kommunen påstår, at de har sendt dig indkaldels­en.

Med hensyn til, at du ikke har fået betalt din husleje til tiden: Her sker der ikke noget alvorligt, hvis det blot er én måned, du har betalt for sent. Der skal meget mere til, før boligselsk­abet kan opsige dig. Jeg vil dog råde dig til at kontakte boligselsk­abet eller din boligadmin­istrator for en god ordens skyld og oplyse dem om din situation – og love dem, at du indbetaler det skyldige beløb hurtigst muligt. Så vil de naeppe gøre mere ved det – hvis du betaler, så snart du kan.

Mange boligselsk­aber er vant til, at folk på de laveste overførsle­r har problemer med at få betalt huslejen, derfor straekker de sig meget langt, før de saetter en egentlig udsaettels­e i gang via fogden. Ofte er det nemlig dyrere for dem at saette en fogedsag i gang end at lade lejeren blive boende.

Så skynd dig at kontakte både Ydelsesser­vice og Jobcenter, når du har vaeret i kontakt med eBoks, der forhåbentl­ig kan bevise, at du ikke har modtaget noget fra kommunen. Og kontakt derefter dit boligselsk­ab.

Held og lykke.

Venlig hilsen Puk

 ?? MODELFOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Det er temmelig frustreren­de for Malika. Hun er blevet skåret i bistanden, fordi hun ikke kom til et møde, men Malika mener aldrig at have fået en indkaldels­e ... Det skal hun nu bevise – at hun IKKE har fået et brev via e-Boks.
MODELFOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Det er temmelig frustreren­de for Malika. Hun er blevet skåret i bistanden, fordi hun ikke kom til et møde, men Malika mener aldrig at have fået en indkaldels­e ... Det skal hun nu bevise – at hun IKKE har fået et brev via e-Boks.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark