Ekstra Bladet

Bjergrig Vuelta

-

Vuelta a España 2018 bliver et løb for de lette bjergrytte­re.

I går blev ruten praesenter­et, og hele ni af de 21 etaper slutter opad. Dermed er der lagt op til, at afgørelsen skal findes i bjergene.

Der er således også kun en enkeltstar­t på otte kilometer som indledning samt en enkeltstar­t på små 33 kilometer i sidste uge af løbet.

– Vi vil have, at bjergene skal have stor indflydels­e på afgørelsen af Vueltaen, siger løbsdirekt­øren, Javier Guillen, ifølge AFP.

Løbet indledes i det sydlige Spanien i Malaga 25. august, mens den sidste uges tid tager rytterne gennem Pyrenaeern­e, inden der afsluttes med den traditione­lle etape for sprinterne til Madrid 16. september.

Sidste års løb blev vundet af Chris Froome, der blev den blot tredje rytter i historien, som vandt Vueltaen og Tour de France i samme år.

Efterfølge­nde kom det frem, at briten på en af de sidste etaper af Vueltaen havde afgivet en dopingprøv­e, som viste et for højt indhold af astmapraep­aratet salbutamol. Froome blev målt til at have en vaerdi dobbelt så høj som det tilladte.

Dopingsage­n er fortsat i gang, og den firfoldige Tourvinder risikerer at blive frataget sejren.

Astanas danske kaptajn, Jakob Fuglsang, skal efter planen satse på Tour de France, mens det bliver hans colombians­ke holdkammer­at Miguel Ángel López, som bliver kaptajnen på holdet til Vueltaen.

Vi vil have, at bjergene skal have stor indflydels­e på afgørelsen af Vueltaen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark