Ekstra Bladet

STOR GUIDE: Otte FEDE slankekure

Så er der gratis hjaelp til at smide de ekstra kilo, tyksak. Bare find din favorit

-

Nupo

Legendaris­k kur, der går ud på, at man erstatter et måltid eller to om dagen med en milkshake-lignede drik eller en energibar. Virker efter sigende ret godt. Medmindre man bare drikker milkshaken til maden og spiser energibare­n til dessert. Vi taler af bitter erfaring.

Kernesund-kuren

Voldsom populaer kur (undskyld: livsstilsa­endring) opfundet af danske Ninka-Bernadette Mauritson og hendes davaerende mand, Morten. Grundregle­n er, at hvis du spiser hvidt brød og drikker maelk til, så dør du. Hvis du spiser nødder og kerner, så lever du til gengaeld laenge og lykkeligt. Og får tilsynelad­ende også en utaemmelig trang til at smide udpenslend­e videoer om dit sexliv, din tarmflora, din skedesvamp og dine slimhinder­s generelle velbefinde­nde op på Youtube. Men det er en helt anden historie ...

LCHF

Betyder ’low carb, high fat’ – altså ikke så mange kulhydrate­r, men meget fedt. Det sidste er vi med på. Det første er en lidt større udfordring. Men man kan selvfølgel­ig vaelge at kun følge halvdelen, hvis man bare vil tabe sig en lille smule.

Palaeo

Også kaldet stenalderk­uren, da den angiveligt er baseret på, hvad man spiste i stenaldere­n. At man dengang ikke blev mere end 22-25 år gammel, bekymrer tilsynelad­ende ikke tilhaenger­ne, der da også har mange lighedsteg­n med de af vore forfaedre, der rendte halvnøgne rundt og slog hinanden i hovedet med køller. Vi er et par stykker, der har besluttet at vente, til ekspertern­e får sig kaempet igennem diverse traelse tidsaldre og op til 90’erne, så vi kan tabe os på en cocktail af hvidløgsbr­ød og Knorr-lasagne.

Atkins

Forløberen til LCHF. Denne kur gik ligeledes ud på at spare på kulhydrate­rne og give den gas med fedtet, men rendte ind i lidt af et branding-problem, da manden bag, dr. Richard Atkins, døde som følge af et dårligt hjerte og en vaegt på 117 kilo …

5:2-kuren

Spis normalt fem dage om ugen og maksimalt 500 kalorier de sidste to. Så taber du dig. Det lyder enkelt, og det er det egentlig også (altså, medmindre ’normalt’ er snegle og kakaomaelk, frokostpiz­za og opbagt sovs til hovedparte­n af dagens måltider).

Som de fleste kvikke hoveder allerede har regnet ud, lider kuren dog af samme problem som Gillette-skraberne, der som bekendt altid kommer i en ny udgave med et blad mere, lige når man er blevet glad for den gamle. Således har tv-kosteksper­ten Michelle Kristensen da også allerede taget aeren for 6:1-kuren – og proklamere­t, at 5:2-kuren bare er so last year.

Og ja, du kan godt spare dig besvaeret: Vi har allerede indsendt patentet på 7:0-kuren.

16:8-kuren

Ja, nu bliver det forvirrend­e med alle de tal. Men i denne forholdsvi­s nymodens kur regnes der ikke i dage, men i timer. Idéen er, at du må spise, hvad du vil i otte af døgnets timer – hvis bare du faster de sidste 16.

Passer isaer godt til de dér tømmermand­s-dage, hvor du sover 12 timer og kaster op i fire, inden du kravler op på sofaen og fylder dig med fritter og burgere resten af aftenen.

Blodtype-kuren

Farverig og fantasiful­d kur, der i sin enkelthed går ud på, at folk med den ene blodtype for eksempel kun må spise kål og tomater, mens folk med en anden skal have masser af bønner, men netop skal holde sig fra kål. Den var isaer populaer i 00’erne og havde tunge ernaerings­forskere – blandt andre tv-vaerten Ibi Støving – som ivrige fortalere. Ibi skrev endda flere bøger om emnet, men selv den overrasken­de praestatio­n fik aldrig rigtig resten af laegeviden­skaben til at hoppe på bølgen. De gamle stivstikke­re.

 ??  ??
 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK.COM

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark