Ekstra Bladet

PETER MADSEN PLANLAGDE GRUSOMT SEXDRAB

Anklagemyn­digheden vil have ubådsbygge­ren idømt livstid eller forvaring, hvis han dømmes for drabet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN CAMILLA MARIE NIELSEN SUNE FISCHER LOUISE SVANE PEDERSEN linette@eb.dk; cama@eb.dk; fish@eb.dk; lsp@eb.dk

Da Kim Wall gik om bord på Peter Madsens hjemmebygg­ede ubåd UC3 Nautilus i Københavns Havn 10. august sidste år, gik hun lige i kløerne på en farlig mand, der havde planlagt og forberedt det ekstreme drab.

Sådan lyder anklagemyn­dighedens uhyggelige anklage mod 47-årige Peter Madsen, der fik forkyndt anklagerne mod sig i Vestre Faengsel i går.

Her fremgår det, at den svenske freelancej­ournalist, ifølge anklagemyn­dighedens opfattelse, blev stukket adskillige gange i kønsdelene, mens hun var i live, hvorefter hun blev slået ihjel på ukendt vis.

– Men der står samtidig, at det kan vaere sket ved halsoversk­aering eller kvaelning. Det er blandt andet på baggrund af retsmedici­nske undersøgel­ser, og noget jeg ikke på nuvaerende kan gå ind i, sagde specialank­lager Jakob Buch-Jepsen fra Advokatur for Personfarl­ig Kriminalit­et ved Københavns Politi på et pressemøde i går.

Efterfølge­nde blev Kim Walls lig parteret og kastet i havet, tynget ned af jernrør. Peter Madsen har erkendt partering, men naegter fortsat drab og anden kønslig omgang end samleje, fortaeller hans forsvarer, Betina Hald Engmark.

Ekstremt grov

– Jeg skal bagefter besøge min klient og gennemgå tiltalen med ham. Jeg har ingen kommentare­r på nuvaerende tidspunkt, skriver hun i en sms.

Specialank­lageren ønskede ikke i går at uddybe, hvorfor de mener, at drabet var planlagt, fordi det indgår som bevistema i sagen, ud over at det sker på baggrund af efterforsk­ningen i sagen.

Han kalder sagen usaedvanli­g og ekstremt grov, og hvis Peter Madsen bliver kendt skyldig i overensste­mmelse med anklageskr­iftet, vil anklagemyn­digheden kraeve ham idømt livstid, subsidiaer­t forvaring, som begge er tidsubeste­mte straffe.

Det sker, efter Peter Madsen er blevet mentalunde­rsøgt, og retslaeger­ne er nået frem til, at han er strafegnet og kan idømmes en almindelig straf, skyldig.

– Retslaeger­ådet har forholdt sig til mentalunde­rsøgelsen, og man vurderer på den baggrund, at Peter Madsens personligh­ed gør, at det er påkraevet, at han, såfremt han kendes skyldig, idømmes forvaring. Det er, fordi der er en vaesentlig og naerliggen­de fare for, at han kan udgøre en fare for andres liv og helbred, siger Jakob Buch-Jepsen.

Det har tidligere vaeret fremme, at obduktione­n ikke kunne fastslå, hvorvidt de mange stik i Kim Walls underliv blev tildelt før, under eller umiddelbar­t efter hendes død.

– Sådan som anklageskr­iftet er formuleret, så er det her foregået i live, sagde Jakob Buch-Jepsen i går og tilføjede, at han ikke ville komme det naermere nu. hvis han kendes

Der er en vaesentlig og naerliggen­de fare for, at han kan udgøre en fare for andres liv og helbred

 ?? PRIVATFOTO FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX ?? Kim Wall sammen med Peter Madsen på ubåden Nautilus 10. august sidste år. Hvis anklagemyn­digheden har ret, var hun allerede her dødsdømt. Peter Madsen er blevet mentalunde­rsøgt, og retslaeger­ne er nået frem til, at han er strafegnet
PRIVATFOTO FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX Kim Wall sammen med Peter Madsen på ubåden Nautilus 10. august sidste år. Hvis anklagemyn­digheden har ret, var hun allerede her dødsdømt. Peter Madsen er blevet mentalunde­rsøgt, og retslaeger­ne er nået frem til, at han er strafegnet
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark