Ekstra Bladet

Det skal anklagemyn­digheden bevise

-

En af de vigtigste opgaver for anklagemyn­digheden i sagen mod Peter Madsen bliver at bevise, at den nu 47årige opfinder havde forberedt og planlagt drabet på den unge, svenske journalist Kim Wall.

Det fortaeller tidligere drabschef i Københavns Politi Ove Dahl til Ekstra Bladet. Den udmelding bakkes op af den pensionere­de kollega fra Rejseholde­t Kurt Kragh.

– Den er en meget vaesentlig detalje i tiltalen med den forudgåend­e planlaegni­ng. Det viser, at anklagemyn­digheden ikke mener, at drabet er sket i affekt, og det kan også vaere skaerpende i relation til straffen, siger Kurt Kragh.

– Hvis han har medtaget for eksempel sav og rør – og det han i øvrigt har tynget liget ned med – så beviser det i sig selv, at han har forberedt det her og har gjort de her ting, siger Kurt Kragh.

Konkrete beviser

Ifølge Ove Dahl må politiet netop have samlet flere beviser, der peger på, at Peter Madsen planlagde drabet.

– Den formulerin­g, som står i tiltalen, laegger op til, at politiet har konkrete beviser, som gør, at man kan sige, at det er en forberedt og overlagt handling, siger Ove Dahl.

– Det har formentlig noget at gøre med alle de ting, som man har sikret under efterforsk­ningen og eftersøgni­ngen i vandet, fortsaette­r han.

Ifølge Kurt Kragh har det ikke den store betydning for sagen, at politiet ikke med sikkerhed kan sige, hvordan Kim Wall blev slået ihjel.

– Det kan altid vaere et problem, hvis man ikke har en dødsårsag, men i den her sag er det ikke tilfaeldet. Det er uomtvistel­igt, at hun er død, og at han har en eller anden rolle i den forbindels­e, siger Kurt Kragh.

Også anklagemyn­dighedens ønske om livstid, subsidiaer­t forvaring, er ifølge de to drabschefe­r interessan­t.

– Det viser, at man virkelig mener, at der er blevet begået en meget alvorlig forbrydels­e, siger Ove Dahl.

Ifølge den tidligere københavns­ke drabschef gives livstid alene ud fra et skøn om, hvor alvorlig forbrydels­en er, hvorimod forvaring gives, hvis forbrydels­en er alvorlig, og forbrydere­ns personligh­ed vurderes som farlig.

– Så det bliver spaendende at høre, hvorfor Retslaeger­ådet har vurderet, at forvaring kan vaere påkraevet, siger Ove Dahl.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Nautilus fotografer­et i går aftes. Helt bizart er en ’beundrer’ af Peter Madsen hoppet over hegnet og har skrevet på ubåden. ’Free Madsen – Uskyldig’. Mellem ordene er tegnet et hjerte.
FOTO: KENNETH MEYER Nautilus fotografer­et i går aftes. Helt bizart er en ’beundrer’ af Peter Madsen hoppet over hegnet og har skrevet på ubåden. ’Free Madsen – Uskyldig’. Mellem ordene er tegnet et hjerte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark