Ekstra Bladet

’Vi gav dem en røvfuld’

- KATJA MEJBORN km@eb.dk

I Københavns Byret var alle salens stole i brug, da naevninges­agen mod tre maend på henholdsvi­s 21, 21 og 42 startede i går.

Foruden journalist­er og nysgerrige tilhørere var også datter, søn og ekskone til afdøde Roine Gustavsson til stede, da de tiltalte roligt indtog deres pladser på anklagebae­nken.

De tre maend er tiltalt for 12. april sidste år i Haveforeni­ngen Vennelyst naer Christiani­a i forening at have begået dødsvold mod svenske Roine Gustavsson samt vold mod hans kammerat.

Mens den 42-årige tiltalte, der i øvrigt er far til en af de andre tiltalte, naegter sig skyldig, erkender begge de 21-årige sig delvist skyldige, da de erkender sig skyldige i overtraede­lse af straffelov­ens paragraf om simpel vold, men naegter grov vold og vold med døden til følge.

– Vi har kun givet dem en røvfuld, lød det fra den ene. Og den anden bakkede i sin forklaring op.

Følte sig truet

De 21-årige, der begge har en tidligere dom for vold, forklarede i retten, at de den aften i april var kommet forbi det blå kolonihave­hus i haveforeni­ngen, da de opdagede, at to ubudne gaester var på besøg.

Da de konfronter­ede dem, følte de sig ifølge deres forklaring­er truet. Begge svenskere var angivelig staerkt påvirkede af alkohol.

Hentede far

– Han stod og råbte og faegtede med armene. Han truede og tog fat i mig, forklarede den ene 21-årige om mødet med Roine Gustavsson­s ven.

Begge de 21-årige slog og sparkede derefter den svenske mand.

På et tidspunkt løb den ene tiltalte hen for at orientere sin far, som opholdt sig i naerheden.

Faderen, den 42-årige tiltalte, forklarede i retten, at han, da han ankom, hjalp Roine Gustavsson­s kammerat op af den naerliggen­de å, som han ifølge de 21-åriges forklaring selv var løbet ud i.

Derefter gik den 42-årige igen.

Lod dem gå

I mellemtide­n var også Roine Gustavsson blevet en del af tumulten, og han blev ligesom sin kammerat slået og sparket. På et tidspunkt havde han sagt til maendene, at han ville hente sin taske i huset og så forlade stedet.

Det indvillige­de de i og forlod derefter stedet.

De naegter derfor at have haft skyld i, at de to svenske maend endte i vandet, hvor Roine Gustavsson druknede. De naegtede også at have kendskab til den tornegren, der ifølge anklageskr­iftet var blevet ført 15 centimeter op i Roine Gustavsson­s endetarm.

Sagen fortsaette­r 1. februar, hvor Roine Gustavsson­s ven skal vidne. Der forventes at falde dom 7. februar.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet fandt efter en henvendels­e fra kammeraten 13. april Roine Gustavsson­s døde krop liggende i åen mellem haveforeni­ngen og Christiani­a.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet fandt efter en henvendels­e fra kammeraten 13. april Roine Gustavsson­s døde krop liggende i åen mellem haveforeni­ngen og Christiani­a.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark