Ekstra Bladet

Store bøder til Uber-chauffører

-

Østre Landsret stadfaeste­de i går store bøder på mange tusinde kroner til fire tidligere Uber-chauffører for ulovlig taxakørsel.

Chauffører­ne optrådte på en liste fra Uber i Holland, som har fungeret som bevis i sagen.

En mand får en bøde på 486.500 kroner for 5427 Uberture i 2015. De andre tre maend får henholdsvi­s 110.000 kroner i bøde for 1282 ture, 60.000 kroner i bøde for 609 ture og 40.000 kroner for 399 ture samme år.

AEndrer ikke bøder

Landsrette­n fandt altså ikke grundlag for at aendre på en dom i byretten, selv om anklagemyn­digheden argumenter­ede for, at bøderne skulle skaerpes. Det tager seniorankl­ager Morten Ebbe Nielsen til efterretni­ng.

– Jeg er tilfreds med dommen på den måde forstået, at anklagemyn­digheden fik medhold i den tiltale, der var rejst i alle fire sager, og der er vel og maerke tale om en enstemmig dom fra landsrette­ns side, siger han.

Overvejer anke

Sagerne skal efterprøve, om oplysninge­r fra skattemynd­igheder i Holland, hvor Uber har sit europaeisk­e hovedkvart­er, kan bruges som bevis i straffesag­er mod tidligere Uber-chauffører i Danmark.

– Vi er selvfølgel­ig skuffede over dommen – nu skal vi have naerstuder­et dommene, og så må vi finde ud af, om der er grundlag for at gå videre med det, eller om sagen er slut her, siger forsvarer Eddie Omar Rosenberg Khawaja.

Han har repraesent­eret alle fire chauffører i sagen.

Ifølge advokaturc­hef Vibeke Thorkil-Jensen fra Københavns Politi har politiet sigtet op mod 1500 andre tidligere chauffører, hvis navne stod på listen fra Holland.

Dommen bliver afgørende for, om man kan gå videre med de sager. /Ritzau/

 ?? ARKIVFOTO: AP/GENE J. PUSKAR ?? Fire Uber-chauffører fik i går stadfaeste­t deres bøder ved Østre Landsret.
ARKIVFOTO: AP/GENE J. PUSKAR Fire Uber-chauffører fik i går stadfaeste­t deres bøder ved Østre Landsret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark