Ekstra Bladet

Hende vil jeg stemme på!

- Jarl Feyling Veksøvej 19 Brønshøj

Det rumler i Socialdemo­kratiet i disse uger. Uddannelse­s- og forsknings­ordfører Mette Reissmann har slået til lyd for, at DF’s flygtninge­lejre kan sammenlign­es med Nazityskla­nds kz-lejre ...

Mindre spektakula­ert, men nok så perspektiv­rigt er det, at fire socialdemo­krater 20. december udeblev fra afstemning­en i Folketinge­t om kvoteflygt­ninge. Ud fra det synspunkt, at forslaget ses som et de facto-stop for kvoteflygt­ninge. Den type flygtninge er de mest sårbare mennesker i verden.

En af dissidente­rne er Yildiz Akdogan, og hun får min stemme ved naeste folketings­valg. Som mange socialdemo­krater har jeg ellers vaeret i vildrede om, hvor krydset skulle saettes på grund af partiets kopiering af DF’s udlaending­epolitik. Det lyder måske ikke af meget sådan at udeblive fra en afstemning.

Men når man kender partidisci­plinen i Socialdemo­kratiet, er det et stort skridt og et meget klart signal på den måde at gå imod flertallet i folketings­gruppen. Det er en indstillin­g, der kraever politisk mod og en afgørelse, som man kun traeffer efter nøje overvejels­e.

Ud over at rokke ved den forlorne enighed om udlaending­epolitikke­n kan dissidente­rne forhåbentl­ig også vaere med til at give ilt til den helt nødvendige diskussion om, hvilken vej Socialdemo­kratiet skal gå fremover.

Alt for laenge har der vaeret lagt låg på på debatten! Erik Boel

Tidl. internatio­nal sekretaer i Socialdemo­kratiet Reventlows­gade København I Ekstra Bladet i mandags fortalte spidskandi­daten fra Folkebevae­gelsen imod EU, Rina Ronja Kari, at hun ønsker, at Danmark forlader EU-samarbejde­t på linje med Storbritan­nien.

Det skal blandt andet ske for at ’sikre ordentlige lønog arbejdsvil­kår for folk, som kommer til Danmark’, oplyser hun.

Det kan undre, at Kari og hendes bevaegelse ønsker at udmelde Danmark af EU, hvis de vitterligt ønsker ordentlige løn- og arbejdsfor­hold i Danmark. Saerligt fordi flere hundredtus­inde danskere arbejder med at producere varer, vi saelger til andre EU-lande.

Danmark er et lille land, der er god til at producere og saelge varer i udlandet. Derfor er det voldsomt vigtigt at have EU’s store indre marked at saelge til.

Over 60 procent af vores eksport går i øjeblikket til andre EU-lande, og de penge, vores virksomhed­er tjener hjem, beskaeftig­er store dele af de danske arbejdere.

Samtidig forsyner vores eksport statskasse­n med milliarder, som vi bruger på at betale for gratis hospitaler, folkeskole­r og andet velfaerd.

Det er selvfølgel­ig den danske fagbevaege­lse, der sikrer ordentlige løn- og arbejdsvil­kår til danske arbejdere. Men det er den store danske eksport til EU’s indre marked, der sikrer, at der i det hele taget er penge at fordele. Et dansk brexit – som Kari er fortaler for – ville alt andet lige føre til de samme negative konsekvens­er for vores løn og beskaeftig­else, som briterne allerede begynder at maerke. Og for Danmark ville konsekvens­erne måske endda blive endnu større, fordi vi er mere afhaengige af vores eksport.

 ?? FOTO: DAVID HØGSHOLT/RITZAU SCANPIX ?? Yildiz Akdogan kan sikre en fornuftig socialdemo­kratisk kurs, mener Erik Boel.
FOTO: DAVID HØGSHOLT/RITZAU SCANPIX Yildiz Akdogan kan sikre en fornuftig socialdemo­kratisk kurs, mener Erik Boel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark