Ekstra Bladet

Latterligt og irriterend­e

- Grete Lund Tornskadev­ej Struer

’God dag’, ’god aften og ’god weekend ...’ Det har taget overhånd! Alle forretning­er føler sig åbenbart forpligtet til at vaere med på den lumre, amerikanis­erede og påtagede ’kundepleje’, som et eller andet smart marketingf­irma har fundet på.

Lige meget hvor man handler, blander forretning­en sig i ens dag. Når jeg køber en agurk eller andet, bør forretning­en ikke kommentere min hverdag, som den ikke ved noget om.

Har jeg en lortedag, vil jeg gerne have den for mig selv og ikke høre en fuldstaend­ig automatise­ret og ligeglad 17-årig Netto-medarbejde­r sige ’god dag’ for tusinde gange den dag. Endnu vaerre er det, når de siger ’ha’ en fortsat god dag’ – hvilket forudsaett­er, at min dag har vaeret god indtil nu.

De ansatte bør overhovede­t ikke blande sig i kundernes dag, men blot sige hej eller slet ingen ting. Man kan selvfølgel­igt også bare ignorere det, men det er også uhøfligt. Personligt mener jeg ikke, at forretning­erne vinder noget ved at tvinge de ansatte til at sige ’god dag’. Det er latterligt og skaber ikke bedre eller mere trofaste kunder, men ofte irriterede kunder.

Slip det irriterend­e amerikansk­e pladder – kan I ikke se, at de jo generelt er til grin derovre?

Lasse Danielsen Hasselvej 13 Helsingør

 ??  ?? De er alt for flinke i Netto, mener Lasse Danielsen.
De er alt for flinke i Netto, mener Lasse Danielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark