Ekstra Bladet

13 BØRN SPAERRET INDE OG LAENKET

Det lykkedes 17-årig datter at flygte og alarmere politiet

- MIKKEL SELIN JAKOB HANSEN mse@eb.dk; jakohan@eb.dk

Politiet i den amerikansk­e delstat Californie­n gjorde søndag en grufuld opdagelse, da de fandt 12 børn og voksne, der var holdt indespaerr­et i et hus. Har var de laenket til deres senge i mørke og ildelugten­de rum.

De mange børn og voksne – der alle har de samme foraeldre – blev opdaget, da det lykkedes en 17-årig pige at undslippe og alarmere politiet.

Ifølge politiet lykkedes det pigen – der kun lignede en på ti – at ringe efter hjaelp med en mobiltelef­on, hun havde fået med sig. Her fortalte hun, at hendes brødre og søstre blev holdt fanget.

Børnenes foraeldre er efterfølge­nde blevet anholdt og sigtet for blandt andet grov mishandlin­g.

Forfaerdel­ig tilstand

– Foraeldren­e er ikke i stand til at give en logisk forklaring på, hvorfor deres børn var holdt indespaerr­et på den måde, lyder det fra politiet i en meddelelse.

Ifølge The Guardian var personalet på det lokale hospital knuste over den tilstand, børnene var i, da de ankom.

– Ofrene var tilsynelad­ende underernae­rede og meget beskidte, lyder det fra politiet.

Politiet troede i første omgang, at alle ofrene var børn på grund af deres underernae­rede tilstand. Politiet blev derfor rystede, da det viste sig, at de var mellem to og 29 år gamle, da de blev fundet. Heraf var kun seks af dem under 18.

Det er uvist, hvor laenge de har vaeret holdt fanget på den måde, de blev fundet.

Politiet oplyser, at foraeldren­e, David Allen Turpin, 57, og Louise Anna Turpin, 49, vil blive sigtet for børnemisha­ndling og tortur.

Naboer i chok

Naboer fortaeller til lokalavise­n Press-Enterprise, at de er chokerede over fundet.

– Jeg vidste ikke, at der var børn i huset. Jeg anede ikke, hvad der foregik, siger Andrew Santillan, som bor lige i naerheden af familien.

Zinzi og Ricardo Ross bor på samme vej som Turpin-familien. De er også rystede over den gruopvaekk­ende opdagelse.

– Det er meget chokerende, siger Ricardo Ross, mens hustruen tilføjer:

– Det er vanvittigt. Jeg kan ikke fatte, hvad der er foregået.

Ifølge New York Times blev familien erklaeret konkurs i 2011, da de havde en gaeld på mellem 100.000 og 500.000 dollars – et sted mellem 600.000 og tre millioner danske kroner.

Parrets advokat, der håndterede konkursen, fortaeller til mediet, at han aldrig havde mødt parrets børn, men at de altid talte godt om dem og fortalte, at de ofte tog til Disneyland sammen.

– Vi husker dem som et meget venligt par, lyder det fra advokaten Ivan Trahan.

Foraeldren­e er nu blevet faengslet mod en kaution på intet mindre end ni millioner dollars, svarende til knap 55 millioner kroner hver. Ingen af dem er tidligere straffet for lovovertra­edelser.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Huset, hvor politiet gjorde den grufulde opdagelse.
FOTO: AP Huset, hvor politiet gjorde den grufulde opdagelse.
 ??  ?? Turpin-familien gav på overfladen indtryk af, at alt var helt normalt. Virkelighe­den viste sig dog at vaere anderledes dyster.
Turpin-familien gav på overfladen indtryk af, at alt var helt normalt. Virkelighe­den viste sig dog at vaere anderledes dyster.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark