Ekstra Bladet

METTES FAKE NEWS

-

EN NY S-KAMPAGNE misbruger og manipulere­r med forsknings­tal fra Trygfonden.

’FLERE OG FLERE danskere føler sig utrygge’, påstår Socialdemo­kratiet i sin kampagne-video. Og flere og flere frygter at få en uventet regning ind ad døren.

IKKE UVENTET tilbyder Socialdemo­kratiet over for denne triste udvikling at skabe mere tryghed, både generelt og i forhold til økonomien. Uden dog at komme naermere ind på hvordan.

MEN danskerne er lige praecis IKKE blevet mere utrygge, viste det sig, da Ekstra Bladet sammenlign­ede videoens påstande med Trygfonden­s forsknings­resultater. Også forsknings­chefen oplyser klokkeklar­t, at hans forskning viser noget helt andet end det, S påstår. ’Der er lige praecis ikke blevet flere utrygge’, siger han med henvisning til, at danskernes utryghed rent faktisk er stoppet med at stige siden 2015. DER er tvaertimod faerre helt utrygge. Og faerre danskere i forhold til tidligere gruer for en lammende regning. Befolkning­en har faktisk mere fortrøstni­ng til deres økonomi end tidligere.

HVIS DET IKKE var så umoralsk og løgnagtigt, er kampagnema­terialet faktisk ret komisk i sin ubehjaelps­omme forsøg på manipulati­on. ETHVERT barn i folkeskole­ns matematikk­lasser ville slå lårene røde af grin, hvis de skulle laere noget af de ’lagkager’, der grafisk fusker med, hvor meget f.eks. 41 pct. faktisk er af helheden. Hos S er 41 pct. mere end halvdelen!

PLAT-VIDEOEN er desto mere sørgelig, fordi Socialdemo­kratiet meget sjaeldent kommer med politiske idéer eller synspunkte­r i disse år. Den der lever skjult, lever godt, er åbenbart tankegange­n, og meningsmål­ingerne viser, at det er taktisk klogt at holde kaeft eller nøjes med at udsende fake news.

HENRIK Sass Larsen udsendte for nylig endnu en af sine partibetal­te fake news-videoer på partiets sociale medier. Denne gang klynkede Sass Larsen over, at han naermest er nødt til at hyre Reimer Bo Christense­n til at interviewe sig gang på gang, fordi det er umuligt at fremlaegge sin politik i medierne. Men det er da ikke så maerkeligt, når Sass Larsen altid siger nej til at blive interviewe­t af andre end sin egen, betalte kaelegris.

Men danskerne er lige praecis ikke blevet mere utrygge

NICK Haekkerup var også en tynd kop te, da Berlingske for nylig virkelig stod parat til at lade ham udtale sig højt og bredt om, hvad S vil gøre anderledes end VLAK-regeringen – nu, hvor Haekkerup opfordrede Løkke til at udskrive valg. Efter et forkølet pip om, at S – muligvis – ville give flere penge til erhvervssk­olerne, bad Haekkerup avisen om at søge yderligere oplysninge­r i sit partis sekretaria­t. Han kunne ikke selv komme i tanke om mere.

HVIS de ikke har noget at byde på, kunne de i det mindste indrømme det i stedet for at propagande­re fake news.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Mette Frederikse­n grebet i manipulati­on og misbrug af fakta i ny kampagne-video.
FOTO: STINE TIDSVILDE Mette Frederikse­n grebet i manipulati­on og misbrug af fakta i ny kampagne-video.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark