Ekstra Bladet

WILBEK TIL NIKOLAJ: FOKUSÉR PÅ DET POSITIVE

-

LUDBREG (Ekstra Bladet): Der er ingen grund til at haenge med hovederne efter det højst overrasken­de nederlag til Tjekkiet. Det siger en af Nikolaj Jacobsens forgaenger­e som traener for det danske landshold.

Ulrik Wilbek er i dag borgmester i Viborg, men han har tidligere både som traener og sportschef vaeret i situatione­r, som landsholde­t nu er i. For seks år siden var det danske hold med Wilbek som traener i koma efter den indledende gruppe, hvor holdet tabte til så vel Serbien som Polen og gik til mellemspil­let uden point. I den første kamp dinglede de rødhvide på afgrundens rand mod Makedonien, da Kiril Lazarov med otte sekunder retur og stillingen 32-32 steg til vejrs og fyrede på Landin.

Målmanden reddede, bolden endte ude foran feltet, hvor René Toft kastede sig over kuglen, stak den til Mikkel Hansen, der med en millimeter­praecis aflevering fandt Hans Lindberg, der naermest lukkede øjnene og skød kuglen i kassen til dansk sejr.

Holdet vendte tilbage fra de døde, og da de øvrige resultater i puljen magede sig i naermest vanvittig grad, endte Danmark som toer i mellemrund­en og gik i semifinale­n, hvor Spanien blev slået, og i finalen vandt holdet over Serbien og tog guld – plus OL-billetter til London med i købet.

Og her er så Ulrik Wilbeks råd til Nikolaj Jacobsens tropper:

– Holdet skal fokusere på de positive ting. Måske betyder nederlaget til Tjekkiet ikke noget som helst. Vinder Ungarn over Tjekkiet i morgen, og slår vi Spanien, er vi gruppevind­ere og videre med fire point til mellemrund­en.

– Nu skal holdet blot koncentrer­e sig om at slå Spanien, og jeg er ikke bange for, at spillerne ikke kan rejse sig hurtigt. Jeg tror også, at Nikolaj Jacobsen havde kalkuleret med, at han ville bruge nogle spillere mere end andre i kampen mod Tjekkiet. Og der er altid en dårlig kamp i en sådan turnering.

– Hvis jeg var i den danske lejr, ville jeg vaelge en positiv vinkel som udgangspun­kt. Holdet spillede noget fremragend­e angrebsspi­l ved Golden League og i kampen mod Ungarn. Ser vi nøgternt på det, er vi det eneste hold ved slutrunden, som kan skifte to-tre nøglespill­ere ud i bagkaeden, uden at det forringer kvaliteten.

– Så nu slår vi Spanien?

– Det er altid et svaert hold at spille imod. De har ingen rigtige skytter, men de er dygtige til at finte, og så er de farlige fra mellemdist­ancen, siger Ulrik Wilbek, der stadig tror, at det danske landshold kan leve op til målsaetnin­gen om en plads i semifinale­n.

Danmark-Spanien kl. 20.30 på TV2

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark