Ekstra Bladet

Vi har det bedste hold, men det er ikke altid nok

- Jan Jensen EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR

Tjekkiet har gjort ondt på den danske NEDERLAGET TIL trup, og spørgsmåle­t er selvfølgel­ig, om holdet på bare 48 timer kan ryste skuffelsen af sig og levere en sublim praestatio­n i gruppefina­len mod Spanien i aften.

en kamp, der vil definere Danmarks fortsatte DET ER faerd ved EM. Vinder vi, er vi puljevinde­re, hvis Ungarn vinder over Tjekkiet og går så til mellemrund­en med de maksimale fire point. Taber vi, risikerer vi at gå videre med nul point, og så kan vi godt glemme alt om at nå frem til en semifinale.

ord står Danmark over for endnu en

MED ANDRE skaebnekam­p. Jeg er ikke i tvivl om, at Nikolaj Jacobsen råder over et bedre hold end sin spanske kollega. Vores hold er er også bedre end Tjekkiets, men der tabte vi.

Det er altså ikke altid, det bedste hold vinder. Som med al andet topidraet handler håndbold også om indstillin­g, vilje og moral.

Alt det var på plads i den første kamp mod Ungarn, mens alt for mange ikke ramte det rette spaendings­niveau i opgøret mod tjekkerne.

er godt klar over, at hans hold endnu NIKOLAJ JACOBSEN ikke altid står sammen som et hold. Isaer når det kommer under pres. Så forfalder spillerne til at kaempe deres egne kampe, og så glemmer de at tage det ekstra, nødvendige skridt for holdet.

Det så vi mod tjekkerne og ved Golden League i kampen mod Norge.

Efter det nederlag rejste holdet sig dagen efter og slog de franske verdensmes­tre.

scenariet vil gentage sig, når vi i aften

JEG HÅBER, krydser klinger med de håndboldkl­oge spaniere.

Her er i kort form hvad Danmark kan forvente sig, når det går løs i arenaen i Varaždin.

Spanien råder ikke over de store skytter og arbejder derfor meget taet på forsvaret.

De spanske bagspiller­e forsøger ustandseli­g at finte sig igennem forsvaret eller at finde stregen med små putbolde.

Hvor det tidligere var tankvognen Julen Aguinagald­e, der fik indspillen­e, er det nu i højere grad den mere bevaegelig­e Adrian Figueras, der suger boldene til sig.

Veteranen Raul Entrerrios svinger taktstokke­n i angrebet. Han spiller med stort overblik, men nogen stor skytte er den 36-årige playmaker ikke. I det hele taget skal de spanske bagspiller­e ind på mellemdist­ancen for at skyde.

Spaniens kontra- og returløb er imponerend­e. De laver mange kontramål.

Et andet staerkt aktiv er det meget bevaegelig­e og dynamiske forsvar. Spanien er berømte for deres 5:1-forsvar, hvor den fremskudte mand ofre presser modstander­ens playmaker helt op mod midten af banen. Den slags forsvar kan løses ved at spille syv mod seks. Et system det danske landshold har traenet ganske meget.

fast i, at vi har et bedre hold, ikke mindst JEG HOLDER i kraft af vores mange skytter.

Det bør afgøre kampen til vores fordel, og sker det, er kampen mod Tjekkiet fuldstaend­ig ligegyldig i EMsammenha­eng.

Med en sejr er vi, hvor vi hele tiden har taenkt, vi skulle vaere. Med kursen sat mod semifinale­n.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark