Ekstra Bladet

Nødde: Spanien er dygtige fra mellemdist­ancen

-

MURSKO SREDISCE (Ekstra Bladet): Hvor er Victor Tomas? Jesper Nøddesbo undrer sig over, at hans gamle og årelange vaerelsesk­ammerat fra FC Barcelona ikke laengere er med på det spanske landshold.

– De to fløje i truppen er helt bestemt dygtige spillere, men Victor Tomas er så meget andet end bare end dygtig fløj. Han giver altid alt, braender så meget for også det spanske landshold, og jeg er sikker på, det gør ondt på ham ikke at vaere med, siger Jesper Nøddesbo.

Spanien har tvivl om forsvarsst­rategen Gedeon Guardiola fra Nikolaj Jacobsens tyske klub, og en anden haerdebred stregspill­er, Julen Aguinagald­e, er også tvivlsom med et hold i laenden. Men mon dog ikke, de spanske osteopater er i stand til at gøre minimum et af de to store brød kampklare?

– Guardiola og Viran Morros centralt fungerer som tvillinger, de har fået den samme opdragelse og er håndboldin­telligente og forudseend­e, siger Jesper Nøddesbo, der kender turen fra ti saesoner i FC Barcelona.

Savner skytter

Jyden er enig i, at spanierne savner skytter, men:

– Det er korrekt, at de ikke har den store venstre back og ikke har haft én i årevis, men de er virkeligt dygtige fra mellemdist­ancen og generelt meget, meget dygtige med bolden og formår altid at snige sig til nogle gode bidder, siger den danske veteran.

Han føler i den grad med et slagent dansk landshold:

– Det er ikke sjovt at tabe til et tjekkisk hold, der taendingsm­aessigt virkede overlegent, og så ramte de jo alt og gejlede hinanden mere og mere op. Danskerne virkede langt mere afdaempede allerede fra start.

– Holdet bliver nødt til at holde fast i ydmygheden, spillerne skal glaede sig til og over hver eneste kamp selv mod svagere modstander­e, og så handler det også om at ramme 100 procent i udstråling. Håndbold er også et psykologis­k spil, og hvis du ikke er helt til stede, kan forskellig­e håndbold-evner på to hold sagtens udlignes, siger Jesper Nøddesbo.

– Jeg ved ikke i hvilken grad, der sniger sig usikkerhed ind – for selvfølgel­ig gør der det – men det bør den nok også gøre. Spillerne er alle så rutinerede, at jeg er sikker på, de vil bruge nederlaget som katalysato­r. De kommer mod Spanien med alt, hvad de har.

 ??  ?? Veteranen Raul Entrerrios svinger taktstokke­n i angrebet. Han spiller med stort overblik, men nogen stor skytte er den 36-årige playmaker ikke.
Veteranen Raul Entrerrios svinger taktstokke­n i angrebet. Han spiller med stort overblik, men nogen stor skytte er den 36-årige playmaker ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark