Ekstra Bladet

Venus og Caroline spiller i Parken AUSTRALIEN

- Troels Christense­n tch@eb.dk

MELBOURNE (Ekstra Bladet): For 16 år siden stod en let benovet og kun 12 år gammel Caroline Wozniacki og kiggede beundrende op på idolet Venus Williams.

Nu mødes de to igen i Parken i København, og denne gang er scenen sat til en opvisnings­kamp, hvor de begge er på banen samtidig.

De to veninder og verdensstj­erner mødes 30. april, og dermed kan et dansk publikum opleve en slags revanche for saesonfina­len i Singapore i oktober, hvor danskeren vandt sin hidtil største titel ved at besejre amerikaner­en for første gang i otte forsøg.

Og Caroline Wozniacki, der i talende stund var ved at forberede sig til sin andenrunde-kamp ved Australian Open, glaeder sig til oplevelsen.

– Det er hyggeligt at spille showkampe foran et dansk publikum. Og det er selvfølgel­ig specielt, når det skal foregå i Parken, hvor jeg spillede min første opvisnings­kamp. Det er sjovt. Det bliver en stor oplevelse, siger hun.

– Venus var en af dem, jeg aldrig havde slået, så det var en god og stor sejr for mig. Det betyder ekstra at slå så fantastisk en spiller.

På verdenskor­tet

Venus Williams, der overrasken­de måtte sige farvel i første runde, er nemlig noget helt saerligt i tennis, forklarer Caroline.

– Hun betyder så meget for sporten. Hun beviser, at man kan holde laenge, hvis man passer godt på kroppen, og hun har erfaringen, der tit gør den lille forskel. Hun har opnået og vundet en masse, og det er imponerend­e, at hun stadig kan gøre det.

– Hun har sat sporten på verdenskor­tet sammen med Serena. De har gjort meget for at få sporten helt ud.

– Engang var det en sport, der var meget forbundet med country club og meget dyr at spille. At de to kom frem, har gjort, at mange unge kvinder – sorte eller hvide – har fået lyst til at spille. De har vaeret fine forbillede­r og vist, at alt kan lade sig gøre, uanset hvilken baggrund du kommer fra.

Caroline spillede i nat mod Jana Fett. Laes alt om kampen på ekstrablad­et.dk

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? De to veninder og verdensstj­erner mødes den 30. april.
FOTO: ALL OVER PRESS De to veninder og verdensstj­erner mødes den 30. april.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark