Ekstra Bladet

JEG BLEV HELT KNUST

Håndboldst­jernen Nora Mørks nøgenbille­der er delt på det norske herrelands­hold, og nu truer hun med at stoppe på landsholde­t

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN uger selv spiller EM i Kroatien. Og det skal de tilsynelad­ende vaere glade for, at de overhovede­t gør. I slutningen af december havde Nora Mørks far, Morten Mørk, således en samtale med håndboldch­efen, og her kom Mørk-senior med

Tilbage i november fortalte den norske verdensstj­erne Nora Mørk, at en mand i 20’erne i september havde hacket hendes telefon og stjålet hendes private, intime billeder og delt dem på nettet.

Nu viser det sig, at billederne også er blevet delt på det norske herrelands­hold.

– Jeg blev helt knust. Det er mit miljø, og jeg troede, at dette var folk, som skulle passe på mig. Jeg blev meget skuffet og ked af det, siger Mørk til VG. Det var allerede i oktober, hun fik at vide, at mindst to af spillerne på herrelands­holdet havde modtaget billederne, og at de blev delt på holdet i forbindels­e med Golden League i Danmark.

Nora Mørk bad forbundet skride ind og give hende en offentlig undskyldni­ng, og nu står hun frem, fordi hun havde sat dagen i går som deadline.

– Forbundet har fået besked om, at jeg overvejer min fremtid på landsholde­t. Jeg ved ikke, om jeg vil vaere en del af et forbund, som vaerner mere om folk, der begår seksuel chikane, end de vaerner om mig, siger Mørk.

’Føler mig alene’

Der har vaeret afholdt telefonsam­taler og møder, hvor det norske idraetsfor­bund også har vaeret involveret, men håndboldfo­rbundet naegter at undskylde offentligt.

– De siger, at det ikke er ’hensigtsma­essigt’ at komme med en offentlig beklagelse, men at jeg kan få en privat beklagelse i stedet. Men for at jeg skal kunne komme videre, så er det hensigtsma­essigt for mig, fordi jeg føler mig alene. Pigerne og landstraen­eren har vaeret fantastisk­e i denne sag, mens forbundet indirekte siger, at ’vi hører, du er blevet chikaneret seksuelt, men det ville vaere fint, hvis du venter lidt med det – for nu spiller herrerne EM’, siger Nora Mørk.

VG er i besiddelse af et brev, som Mørk skrev til praesident­en i idraetsfor­bundet i december.

Her brokker hun sig over, at håndboldfo­rbundet anser sagen som en privat sag for håndboldsp­illeren. Hos håndboldfo­rbundet bekraefter man, at Nora Mørk taler sandt omkring billederne­s deling på herrelands­holdet.

– Vi har fået oplysninge­r om, at nogle spillere har fået billeder ind på deres telefon. Vi ved ikke noget praecist, om måden disse er håndteret på af spillerne, bortset fra at vi har fået bekraeftet, at billederne er slettet, siger håndboldfo­rbundets praesident Kåre Geir Lio i en lang kommentar til VG.

Forbundet bekraefter også, at man ikke i første omgang ønskede at undskylde offentligt.

– Vi ønsker at behandle sådanne sager internt. Det er vigtigt for os at tage os af både den, der fortaeller det til os, og dem det bliver sagt om, siger Lio. Efter sagen rullede i medierne i går, har Kåre Geir Lio så alligevel undskyldt offentligt på norsk tv. Håndboldpr­aesidenten udtaler, at han oprindelig­t ønskede at holde sagen privat, men eftersom Nora Mørk udlagde teksten offentligt, så ville han også gerne give en offentlig undskyldni­ng. NHF har ligeledes lagt et svar ud til Nora Mørk på forbundets hjemmeside. Til december venter en EM-slutrunde for kvinderne, hvor Norge igen vil vaere en af favoritter­ne til guldet, og Nora Mørk er klar til at spille med, hvis der kommer en ordentlig undskyldni­ng. Om den sene udmelding fra forbundet er nok, må tiden vise.

– Jeg er en person, der er villig til at tilgive. Jeg vil spille håndbold, men jeg har nogle principper, siger Mørk.

Traek EM-holdet

Foreløbig har anføreren for det norske herrelands­hold, Bjarte Myrhol, afvist at kommentere sagen på vegne af herrelands­holdet, der i disse

Jeg blev helt knust. Det er mit miljø, og jeg troede, at dette var folk, som skulle passe på mig

Jeg vil spille håndbold, men jeg har nogle principper

 ?? FOTO: CARL SANDIN/BILDBYRÅN ?? Mørkt kapitel – Jeg ved ikke, om jeg vil vaere en del af et forbund, som vaerner mere om folk, der begår seksuel chikane, end de vaerner om mig, siger norske Nora Mørk.
FOTO: CARL SANDIN/BILDBYRÅN Mørkt kapitel – Jeg ved ikke, om jeg vil vaere en del af et forbund, som vaerner mere om folk, der begår seksuel chikane, end de vaerner om mig, siger norske Nora Mørk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark