Ekstra Bladet

JEG LAERTE TIDLIGT AT HADE AT TABE

WOZNIACKI skrev historie, da hun overvandt to matchbolde og tog seks partier i rap, og det tilskrev hun sin opvaekst i et konkurrenc­emiljø

- Troels Christense­n tch@eb.dk

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Nekrologen over Caroline Wozniackis Australian Open var så godt som skrevet faerdig og ventede bare på et tryk på send-knappen.

Men nu skulle verdens nummer 103, 21-årige Jana Fett fra Kroatien, jo lige lukke sensatione­n ned. Det var bare et spørgsmål om tid. Og meget kort tid, da hun var foran 5-1, 40-15 i tredje saet.

Men den andenseede­de dansker, der har gjort det at ’tage en bold ad gangen’ til sit tennislivs mantra, var ikke helt med på at lade eventyret slutte.

I stedet gjorde hun det til en gyser, åd sig tilbage bold for bold og bookede plads i tredje runde med en sejr på 3-6, 6-2, 7-5.

– Jeg er ret stolt af mig selv. For jeg gav ikke op på noget tidspunkt. Selv da jeg følte, at kampen var ved at glide ud af mine haender, taenkte jeg, at jeg måske ville få muligheder, sagde comeback-Caroline.

Gigantisk fighterhje­rte

Hendes comeback er naermest historisk, som det fremgår af boksen ved siden af. Og fra sin egen karriere kunne hun kun komme i tanke om et enkelt tilsvarend­e.

– For nogle år siden var jeg bagud 1-5, 30-40 mod Cibulkova i Sydney, huskede Wozniacki, der på pressemøde­t blev spurgt, om hun har sit gigantiske fighterhje­rte med hjemmefra.

– Afgjort. Jeg er vokset op i en sportsfami­lie, hvor alle var konkurrenc­emennesker og hadede at tabe.

– Tabte du et spil til en anden i familien, måtte du høre på det i en uge.

– Jeg ville ikke tabe isaer ikke til min bror.

– At give ham mulighed for at håne mig var ikke rart. og

– Så dengang laerte jeg at fighte.

– Man giver ikke op, uanset om det er et spil, i tennis, fodbold eller andet. Ja, det har jeg med fra min familie, smilede hun.

Fattet kroat

Hun indrømmede, at hun så langtfra kunne smile ad sit tennisspil på dagen, men måden, sejren blev hevet hjem på, gav hende meget med fra Rod Laver Arena.

– Der er ikke noget irritation lige nu. Kun glaede og lettelse. Jeg er tilfreds og stolt over at vaere videre. Det giver helt sikkert et mentalt boost videre i turneringe­n.

26 minutter før danskerens matchbold stod kroaten med to.

– Det så rimeligt sort ud på det tidspunkt. Det er ikke store chancer, man giver sig selv, men samtidig – da jeg kommer tilbage til 40-40 – er det den vigtigste bold i kampen.

– Og da jeg vinder det parti til 2-5, taenker jeg, at nu er jeg i live. Nu skal hun vinde fire bolde i et parti for at vinde kampen.

– Jeg taenker, at hvis jeg er lidt heldig, så bliver hun lidt nervøs, og så får jeg chancen for at gå ind og spille aggressivt.

– Hun blev en anelse nervøs, og jeg vidste, at hvis jeg satte lidt mere tryk på, så

kunne det vaere, at hun kom til at spille kortere.

– Det lykkedes.

– Jeg vidste også, at hun ikke har vaeret i sådan en situation ret mange gange før, sagde hun om Fett, der kun spillede sin anden kamp i en grand slam.

Den unge kroat var bemaerkels­esvaerdigt fattet, da hun mødte pressen efter sin unge karrieres vaerste nederlag. Så taet på mod storfavori­tten, og så gik det ikke.

– Jeg blev en smule anspaendt ved 1-5 og begyndte at lave nogle fejl.

– Hun spillede bedre og missede vel ikke en bold resten af kampen. Det er fantastisk at vaere så taet på at slå en topspiller, men der er stadig en forskel. Hun begyndte at spille bedre, jeg blev anspaendt.

– Hun lavede esser, jeg lavede dobbeltfej­l.

Møder Kiki Bertens

Caroline møder i tredje runde i morgen hollandske Kiki Bertens.

 ??  ?? Overlever
Overlever
 ??  ??
 ?? FOTO: PAUL CROCK / RITZAU SCANPIX ?? – Jeg er tilfreds og stolt over at vaere videre. Det giver helt sikkert et mentalt boost videre i turneringe­n, sagde Caroline Wozniacki efter forskraekk­elsen.
FOTO: PAUL CROCK / RITZAU SCANPIX – Jeg er tilfreds og stolt over at vaere videre. Det giver helt sikkert et mentalt boost videre i turneringe­n, sagde Caroline Wozniacki efter forskraekk­elsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark