Ekstra Bladet

DET TA’R KUN SEKS MINUTTER - og kongehuset vil IKKE ha’ du bli’r lidt laengere ...

I privaten hos prins Joachim og prinsesse Marie

- JULIE KRAGH FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN jukr@eb.dk

Der var lagt op til et nybrud af de helt store, da det af kongehuset­s officielle kalender for januar fremgik, at prinsesse Marie ville invitere ikke bare skolebørn, men også pressen indenfor i privaten på Emiliekild­evej i Klampenbor­g.

Anledninge­n var at laere de ti børn fra sjette klasse på Helsingør Skole at lave mad med fokus på at undgå madspild – et af prinsessen­s helt store interesseo­mråder.

’De skaeve rødbeder, de nedfaldne aebler fra haven og de grønne toppe fra gulerødder­ne er nogle af de grøntsager, der bliver taget under både kaerlig og kongelig behandling’, lød det i en efterfølge­nde pressemedd­elelse, hvor det også fremgik, at prinsessen og børnene ville få hjaelp i køkkenet af ingen ringere end tv-vaert og kok Timm Vladimir.

Ekstra Bladet lod sig derfor straks akkrediter­e til det vel naermest historiske arrangemen­t, hvor pressen altså for en sjaelden gangs skyld kunne komme helt ind i det kongelige køkken.

Skoene blev på

Men der var nu ikke megen åbenhed over arrangemen­tet i går.

Praecis ti minutter var der afsat til pressen, der var mødt talstaerkt op med tvhold fra både DR og TV2 samt adskillige ugeblade foruden Ekstra Bladet.

Modsat børnene, der havde smidt jakker og sko i entréen, fik journalist­er og fotografer lov til at beholde både sko og jakke på – måske så alle kunne komme hurtigere ud af vagten. Modsat supermarke­dskaeden Fakta ville kongehuset tydeligvis helst vaere fri for, at vi blev lidt laengere.

Der var allerede gang i det store køkken, hvor koncentrer­ede elever hakkede skaeve gulerødder og rødbeder til den helt store guldmedalj­e. Også prins Henrik og prinsesse Athena havde fået lov til at komme med mor på job og skar omhyggelig­t deres bidrag til suppen.

Den 41-årige prinsesse hjalp både sine egne børn og skolebørne­ne.

– Graeder du? Jeg synes, jeg kan maerke det allerede, lød det bekymret fra prinsesse Marie henvendt til en af eleverne, der havde ansvar for løghakning.

– Alle gulerødder smager godt – også de skaeve, slog Timm Vladimir paedagogis­k fast over for skolebørne­ne, inden han fortsatte med at demonstrer­e, hvordan man kan lave en fin pesto ud af de grønne gulerodsto­ppe, der normalt bliver smidt ud.

Og så – efter praecis seks minutter i det kongelige køkken – var det slut.

– Nå, det var et kort besøg, lød det da også fra prinsesse Marie, da pressen venligt, men bestemt blev gelejdet ud af pragtvilla­en, der med en købspris på 34,5 millioner kroner var Danmarks dyreste hushandel i 2014.

Skolebørne­ne fik dog lov at blive og kunne senere nyde en kartoffels­uppe med rødbeder og gulerødder med en pesto af gulerodsto­ppe. Hertil stødte aebler bagt i ovn.

Graeder du? Jeg synes, jeg kan maerke det allerede

 ??  ?? De udvalgte
Ti børn fra Helsingør Skole var blevet udvalgt til at gå i køkkenet med prinsesse Marie.
De udvalgte Ti børn fra Helsingør Skole var blevet udvalgt til at gå i køkkenet med prinsesse Marie.
 ??  ?? Det er ikke første gang, Marie viser sine evner i et køkken. Også i dokumentar­en ’Den anden prins’ om Joachim så man hende lave mad i det store køkken.
Det er ikke første gang, Marie viser sine evner i et køkken. Også i dokumentar­en ’Den anden prins’ om Joachim så man hende lave mad i det store køkken.
 ??  ?? Med i køkkenet var også Marie og to af Joachims børn, otteårige prins Henrik og prinsesse Athena, der fylder seks i naeste uge.
Med i køkkenet var også Marie og to af Joachims børn, otteårige prins Henrik og prinsesse Athena, der fylder seks i naeste uge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark