Ekstra Bladet

Peter Madsen og jeg undrer os

FORSVARER:

- FOTO: KENNETH MEYER linette@eb.dk

Anklagemyn­digheden vil have ubådsbygge­ren Peter Madsen idømt landets strengeste straf for drab på 30-årige Kim Wall om bord på ubåden UC3 Nautilus.

Her stak han hende, ifølge anklagemyn­dighedens opfattelse, først flere gange i kønsdelene med seksuelt sigte, mens hun var i live, hvorefter han draebte hende på en ukendt måde, der kan have vaeret ved at skaere halsen over på hende eller ved kvaelning.

Naegter sig skyldig

Men den 47-årige Peter Madsen naegter sig skyldig i drab og anden seksuel omgang end samleje og erkender kun partering og en mindre overtraede­lse af lov om sikkerhed til søs.

– Jeg undrer mig over anklageskr­iftets udformning. Min klient naegter sig skyldig i drab, og der er stadig ikke fremlagt nogen oplysninge­r om, hvad der er dødsårsage­n, siger Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, og tilføjer, at de ser frem til sagens behandling i retten.

Anklageskr­iftet blev forkyndt for Peter Madsen i Vestre Faengsel i tirsdags, hvorefter specialank­lager Jakob Buch-Jepsen i en pressemedd­elelse redegjorde for hovedtraek­kene i tiltalerne. Anklageskr­iftet kan først udleveres til pressen 23. januar.

Betina Hald Engmark besøgte sin klient i arresten i tirsdags, efter anklageskr­iftet var forkyndt, for at gennemgå det med ham.

– Hvordan reagerede din klient på anklagemyn­dighedens påstand?

– Han er, ligesom jeg er, ganske undrende over formulerin­gerne i anklageskr­iftet. Og selvfølgel­ig er han meget påvirket af hele situatione­n og den påstand, som anklagemyn­digheden kommer med. Det er der ingen tvivl om, siger hun og tilføjer:

– Men vi venter og ser. Det er jo ikke anklagemyn­digheden, der skal beslutte, hvad resultatet er. Det er altså en domstol, der skal vurdere den her sag.

– Og han er klar til at give sin forklaring?

– Som det ser ud, så har jeg stadig en forventnin­g om, at min klient afgiver forklaring i retten.

Det er en sag, der skaber stor opmaerksom­hed. Men forsvarere­n maner også til besindighe­d.

– Vi håber stadigvaek, at der er en mulighed for, at min klient får en fair rettergang, og man skal huske på, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Uanset hvad man ellers måtte have af personlige meninger og holdninger, siger hun.

Forsvarer og anklager mødtes i går til et forbereden­de retsmøde, der er et lukket retsmøde, hvor den praktiske tilrettela­eggelse af sagen bliver aftalt.

Sagen starter i marts. retten 8.

 ??  ?? Anklagemyn­digheden mener, at Peter Madsen først stak Kim Wall flere gange i kønsdelene med seksuelt sigte, mens hun var i live, hvorefter han draebte hende på en ukendt måde.
Anklagemyn­digheden mener, at Peter Madsen først stak Kim Wall flere gange i kønsdelene med seksuelt sigte, mens hun var i live, hvorefter han draebte hende på en ukendt måde.
 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark: – Det er altså en domstol, der skal vurdere den her sag.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark: – Det er altså en domstol, der skal vurdere den her sag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark