Ekstra Bladet

Piger begik selvtaegt mod dreng med knive

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Med to knive i tasken kørte tre veninder med toget fra Høje Tåstrup til Karise på det sydlige Sjaelland for at afstraffe en dreng, der ifølge pigernes forklaring var voldelig og irriterend­e overfor en veninde på en efterskole, hvor de begge var elever.

Selvtaegte­n endte i vold på en legeplads, hvor drengen blev passet op, og hvor to af pigerne 'kørte' en kniv rundt på hans bryst, ryg og mave.

Det skete udenpå tøjet, men drengen fik alligevel overfladis­ke perforerin­ger af huden på bryst og ryg.

Da drengen flygtede, løb den ene af pigerne efter ham, fik ham vaeltet omkuld og gav ham et spark.

Det var efterskole­n, som anmeldte overfaldet på drengen til politiet. Overfaldet skete den 7. september sidste år ved 19.50-tiden.

Retten i Naestved idømte i går to af pigerne, der er hhv. 15 og 18 år, hver 60 dages betinget faengsel med vilkår om tilsyn. De blev fundet skyldige i vold efter straffelov­ens § 244.

Retssagen mod den tredje pige, 19, blev udsat, fordi hun ikke – som de to veninder – kunne aflaegge en fuld tilståelse. Derfor skal anklagemyn­digheden nu tage stilling til, om hun skal tiltales ved en ny retssag.

– Der var tale om en form for selvtaegt, fordi en veninde til en af pigerne havde problemer med drengen på den efterskole, hvor de begge gik. Ifølge deres forklaring var han voldelig og irriterend­e overfor pigerne på efterskole­n, saerligt mod veninden. Derfor besluttede de sig for at tage fra Høje Tåstrup til Karise med to knive for at mødes med drengen, forklarer anklager Mads Skovby Hansen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark