Ekstra Bladet

Jeg skal ikke pendle fem timer

-

Niels Christian Berthelsen har de sidste 13 år haft fast parkerings­plads på Østerbro, hvor han arbejder for Nota som it-udvikler, der er statens nationalbi­bliotek for mennesker med laesevansk­eligheder.

Nu kan han se frem til en tur i bilen på op mod fem timer dagligt, efter statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) praesenter­ede planen for udflytning­en af statslige arbejdspla­dser.

– Jeg har ikke taenkt mig at flytte med, siger faellestil­lidsreprae­sentant Niels Christian Berthelsen til Ekstra Bladet, efter hans arbejdspla­ds er blevet sendt til Lolland.

Til daglig bor han i Vaerløse nord for København og bruger i forvejen 40 minutter i bil hver vej dagligt.

– Det er ikke helt sunket ind endnu hos alle. Og jeg tror, at der er rigtig mange, som taenker allerede nu, at de ikke skal flytte med til Lolland, selv om vi elsker vores arbejdspla­ds, forklarer Niels Christian Berthelsen.

Hovskisnov­ski

Det er ikke et helt almindelig­t job, som Niels Christian Berthelsen har. Han har speciel udviklet et it-program til folk med laesehandi­cap.

– Det kan godt vaere, at det virker lidt hovskisnov­ski, men det er nogle meget specialise­rede jobs, vi har. Og tro at det er nogen, man kan finde på Lolland, det er ret utaenkelig­t.

– Det virker også lidt utopisk at tro på, at man kan få folk til at pendle derned, forklarer Niels Christian Berthelsen.

De 80 medarbejde­re hos Nota laver specialise­rede produkter til folk med et laesehandi­cap. Det kan både vaere digitale løsninger undervisni­ngsmidler.

Taenker på familien

og Hos familien Berthelsen i Vaerløse kører både Niels Christian og konen til København hver dag.

– Jeg kan simpelt hen ikke se, hvordan det skal haenge sammen med min familie.

– Og isaer ikke for min kone, hun vil ikke kunne finde et job dernede, som passer til hendes kvalifikat­ioner, lyder det fra Niels Christian Berthelsen.

Jeg kan simpelt hen ikke se, hvordan det skal haenge sammen med min familie

 ?? PRIVATFOTO ?? Niels Christian Berthelsen bliver sammen med naesten 4000 andre danskere ramt af, at deres arbejdspla­ds flyttes ud i det danske land.
PRIVATFOTO Niels Christian Berthelsen bliver sammen med naesten 4000 andre danskere ramt af, at deres arbejdspla­ds flyttes ud i det danske land.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark