Ekstra Bladet

Jeg tager ud til din familie

Bogholder blev draebt med adskillige knivstik

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette.k.jespersen@eb.dk

En frygtelig optagelse på omkring et minuts tid bliver central i drabssagen, hvor en 70-årig bogholder blev stukket ihjel på Aldersroga­de i København 24. maj sidste år.

På optagelsen ligger han hårdt såret med adskillige knivstik og snit på kroppen, halsen og ansigtet, mens han bliver filmet med sin egen mobiltelef­on af gerningsma­nden.

På optagelsen kan man høre gerningsma­nden true den hårdt sårede mand med, at han vil tage ud til hans familie, mens han lå døende på gulvet.

’Jeg tager ud til din familie nu. Har du noget, du vil sige til dem. Please sig noget. Jeg har ringet. Please. Please. Please’, siger han på optagelsen, hvorefter han stak sit offer i hvert fald fire gange i halsen, så han døde.

Telefon vaek

Det fremgår af anklageskr­iftet mod en 31-årig mand fra Cameroun, der er tiltalt for drab, trusler og røveri ved at have taget offerets iPhone.

Ifølge mandens forsvarer, Ole Olsen, naegter han sig skyldig, og forsvarere­n ønsker ikke at uddybe, hvorvidt han naegter overhovede­t at have vaeret på adressen.

Ifølge sagens anklager, Søren Harbo, er der ikke noget, der tyder på, at den tiltalte har eller har forsøgt at kontakte familien, hverken fysisk eller på telefonen, som det ellers kan fremstå af optagelsen.

Men det var manden kaereste, der gjorde det gruopvaekk­ende fund af sin draebte mand, da han ikke var kommet hjem.

Ukendt motiv

Både bogholdere­ns pung og mobiltelef­on er vaek, og den uhyggelige optagelse blev først fundet på et ret sent tidspunkt i efterforsk­ningen.

– Den optagelse, der er, er optaget med afdødes telefon, og jeg kan også sige, at vi ikke har fundet telefonen, siger sagens anklager, Søren Harbo, der først vil fortaelle i retten, hvordan politiet fandt den, når de ikke har den draebtes telefon – om den eksempelvi­s er videresend­t eller fundet i iCloud.

Kraeves udvist

Det er rejst tiltale for, at den afdøde først blev udsat for langt de fleste knivstik, hvorefter videoen blev optaget, og han så blev udsat for yderligere knivstik i halsen, så han døde.

Søren Harbo ønsker ikke at fortaelle før retssagen, hvad de mener er motivet til det uhyggelige drab.

Manden er ikke tidligere kendt af politiet. Hvis han bliver dømt, vil han kraeves udvist af landet for bestandigt.

Sagen starter 26. februar.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Det var den 70-årige bogholders kaereste, der fandt ham død. Hun skal afgive forklaring i retten.
FOTO: KENNETH MEYER Det var den 70-årige bogholders kaereste, der fandt ham død. Hun skal afgive forklaring i retten.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark