Ekstra Bladet

’Du lyver Yahya’

KVINDE MODSIGER DIGTEREN OM SEX-OVERGREB:

- ANDERS ZACHO azk@eb.dk

Digteren Yahya Hassan har vaeret gennem en turbulent tid, siden han for fire uger siden blev løsladt fra en ubetinget dom på et år og ni måneder for blandt andet at have skudt mod en 17-årig dreng.

Først blev han i weekenden anholdt og løsladt igen, efter at han havde poseret på de sociale medier med et fransk militaerge­vaer. Mandag kunne hans cirka 135.000 følgere på Facebook så laese, hvordan den dansk-palaestine­nsiske digter i et opslag på sin profil skrev, at han havde stoppet et seksuelt overgreb, mens han samtidig haengte gerningsma­nden ud ved navn.

Men historien forholder sig angivelig ikke, som den kontrovers­ielle digter haevder. Kvinden fra videoen fortaeller til Ekstra Bladet, at hun og den mand, der bliver haengt ud i opslaget, faktisk var sammen dengang, og alting var efter konsensus:

– Det var ikke et overgreb. Vi havde noget sammen dengang, og derfor er der også rigtig mange, der har genkendt mig på videoen, selv om man ikke kan se mit ansigt, fortaeller 22-årige Cecilie Hyllested.

I opslaget er der vedhaeftet en video, som viser en mand og en kvinde i en seng, hvor manden tilsynelad­ende forsøger at stikke et gevaer op i kvinden, som afviser ham, mens Yahya Hassan skaelder samme mand ud. Til opslaget skriver digteren:

’Har sagt det før og siger det igen. Behandl damerne ordentligt. Lå og sov i et sommerhus med nogle bekendte, da jeg hørte hende der skrige, hvis min arm ikke var braekket, havde jeg nok stukket gevaeret op i røven på ham.’

Ekstra Bladet har valgt at udelade den sidste saetning i opslaget, hvor Yahya Hassan naevner manden fra videoen ved navn.

’Han er ikke Danmarks helt’

Cecilie Hyllested vaelger at stå frem, fordi hun er fortørnet over, at manden bliver naevnt ved navn, da beskyldnin­gerne om seksuelt overgreb ifølge hende er løgn, og desuden skete for naesten to år siden:

– Jeg er gift med en anden nu, og han er også gift. Men jeg føler en trang til at forsvare ham, fordi der selvfølgel­ig ikke er nogen, som skal udstilles som en voldtaegts­forbryder, når de ikke er det.

Hun forklarer, at videoen stammer fra 19. eller 20. marts i 2016 og er optaget i et sommerhus. Samtidig langer hun ud efter digteren, som hun er vred over har inddraget hende i en sag, der ifølge hende handler om noget helt andet:

– Jeg synes, han er langt ude, og at han skal tage sig sammen. Han er ikke Danmarks helt, og han skal stoppe med at spille noget, som han i virkelighe­den ikke er. Jeg ved, at de to er rigtig meget uvenner, og det er muligvis grunden til, at han (Yahya Hassan, red.) har haengt ham (manden fra videoen, red.) ud på Facebook.

Jeg stopper en mand i at stikke et dobbeltløb­et våben op i en pige, og så siger hun, at hun føler sig kraenket af mig

Politi afviser at kommentere

Cecilie Hyllested oplyser over for Ekstra Bladet, at hun tirsdag har talt med manden i videoen, der oplyser, at han nu har anmeldt Yahya Hassan for falske beskyldnin­ger.

Hos Østjylland­s Politi har man ikke ønsket at kommentere sagen.

Ekstra Bladet har gennem flere dage forsøgt at få en kommentar fra Yahya Hassan via hans advokat Claus Bonnez, men det har ikke vaeret muligt at få en udtalelse fra digteren. På sin Facebook-profil skriver Hassan dog som kommentar til den konkrete sag:

’Jeg stopper en mand i at stikke et dobbeltløb­et våben op i en pige, og så siger hun, at hun føler sig kraenket af mig. Kan godt forstå, det ikke er fedt for hende, at videoen er kommet ud, og hvis hun virkelig syntes, at det var fedt, så er jeg bare ked af at sige, at jeg ikke gider at se på sådan noget.’

 ?? FOTO: JOACHIM LADEFOGED/RITZAU SCANPIX ?? Yahya Hassan: – Jeg bare ked af at sige, at jeg ikke gider at se på sådan noget.
FOTO: JOACHIM LADEFOGED/RITZAU SCANPIX Yahya Hassan: – Jeg bare ked af at sige, at jeg ikke gider at se på sådan noget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark