Ekstra Bladet

Han sexmisbrug­te mig, mens jeg legede med legetøj

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

For første gang stiller Dylan Farrow op til interview om det sexmisbrug, hun haevder at have vaeret udsat for af sin adoptivfar, filminstru­ktøren Woody Allen. Det skriver Huffington Post.

32-årige Dylan Farrow blev adopteret af Allens ekskone skuespille­ren Mia Farrow i 1985 og siden også af Allen i 1991.

Ifølge hende var hun bare syv år gammel, da hun blev seksuelt misbrugt af den kendte instruktør i moderens hjem i Connecticu­t.

– Jeg blev ført til et lille rum på loftet. Han bad mig om at ligge på maven og lege med min brors legetøjsto­g, der var stillet op, og han satte mig bag mig i døråbninge­n. Og mens jeg legede med toget, blev jeg seksuelt misbrugt, fortaeller Dylan Farrow i et interview med ’CBS This Morning’.

Som syvårig

– Som syvårig ville jeg sige, at han rørte ved mine personlige dele. Som 32-årig: Han rørte ved mine skamlaeber og vulva, tilføjer hun.

Det er ikke første gang, at Dylan Farrow beskylder sin kendte far, som hun dog ikke laengere har kontakt med, for at have misbrugt hende.

I 2014 fortalte hun om misbruget i et indlaeg i The New York Times, men det er første gang, at hun har stillet op til et interview. Det skyldes, at hun er blevet meget inspireret af den såkaldte #metoo-bølge, hvor kvinder over hele verden har fortalt om seksuelle overgreb og kraenkelse­r.

I interviewe­t fortaeller Dylan Farrow, hvordan hendes far med jaevne mellemrum gjorde ting, der gjorde hende ubehagelig­t til mode så som at røre hende ustandseli­gt, stikke sin finger i munden på hende og placere hendes hoved i hans skød, før han til sidst forulemped­e hende på loftet.

Faedre

– Jeg troede, det var sådan, faedre viste deres døtre kaerlighed. Men hvad han gjorde ved mig på loftet, føltes anderledes. Jeg kunne ikke holde det hemmeligt laengere, skrev hun i indlaegget i avisen.

– Han plejede at følge efter mig. Han bad mig ofte om at komme ned i sengen til ham, når han kun havde undertøj på, og nogle gange havde jeg også kun undertøj på.

Woody Allen og Mia Farrow fandt sammen i 1979, men gik fra hinanden i 1992, da det gik op for hende, at Allen havde en affaere med den dengang 21-årige Soon-Yi Previn, som Farrow adopterede i 1978.

82-årige Woody Allen har hårdnakket afvist alle anklager.

 ?? FOTO: CLAUS LUNDE ?? Pelle Jarmer, som sad i Københavns Borgerrepr­aesentatio­n i 27 år sammenlagt fra 1962 til 1989, blev 81 år.
FOTO: CLAUS LUNDE Pelle Jarmer, som sad i Københavns Borgerrepr­aesentatio­n i 27 år sammenlagt fra 1962 til 1989, blev 81 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark