Ekstra Bladet

Vi smed liget af turist i flod

- CAROLINE CLANTE ccl@eb.dk

Over to uger efter hun sidst gav livstegn fra sig, har familien til den 28-årige Nathaly Salazar fra Spanien endelig fået besked.

Hun er død. Det skriver det spanske medie El Pais.

Den unge kvinde besøgte Peru, hvor hun skulle udforske inka-ruinerne. 2. januar drog hun af sted mod ruinerne, der ligger omkring Urubamba-dalen.

Ifølge vidner stillede Nathaly Salazar sig i kø til den populaere svaevebane ’Flight of the Condor’, som tager turister på en svaevetur over Urubamba-dalen.

Men hun vendte aldrig tilbage, og familien begyndte at blive nervøse for, hvad der var sket med hende. Lørdag kunne politiet oplyse, at den 28-årige kvinde var død.

Samtidig offentligg­jorde politiet, at man havde anholdt to personer i forbindels­e med Nathaly Salazars forsvinden. Der er tale om to maend på 19 og 21 år.

To anholdt

De to maend, der er blevet identifice­ret som lokale guider ansat ved svaevebane­n, har ifølge avisen forklaret, at Nathaly Salazar døde under svaeveture­n.

Da de var bange for konsekvens­erne, fordi deres sikkerheds­foranstalt­ninger ikke var i orden, kastede de liget af turisten i floden i stedet for at underrette myndighede­rne.

Da den 28-årige kvindes telefon begyndte at ringe, smadrede de den med en sten, har de indrømmet over for politiet.

Men familien er begyndt at saette spørgsmåls­tegn ved den forklaring, fordi de to anholdte ifølge avisen har afgivet forskellig­e forklaring­er.

En af de to anholdte har forklaret, at Nathaly Salazar slog sit hoved på en pael, hvorefter hun døde.

Den anden har forklaret, at han klatrede ind i den gondol, hun sad i i svaevebane­n, hvilket resultered­e i, at hun faldt i døden.

– Jeg kan ikke få ud af mit hoved, at de ikke bare afleverede hendes lig et eller andet sted.

– De kunne have efterladt hende ved døren til et hospital, og så kunne de vaere gået derfra uden at sige noget, siger søsteren, Tamara Salazar, til El Pais.

Liget af den 28-årige Nathaly Salazar er stadig ikke fundet.

Jeg kan ikke få ud af mit hoved, at de ikke bare afleverede hendes lig et eller andet sted

 ?? PRIVATFOTO ?? 28-årige Nathaly Salazar fra Spanien var på ferie i Peru, da hun pludselig forsvandt sporløst. Nu har to ansatte indrømmet, at hun er død.
PRIVATFOTO 28-årige Nathaly Salazar fra Spanien var på ferie i Peru, da hun pludselig forsvandt sporløst. Nu har to ansatte indrømmet, at hun er død.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark