Ekstra Bladet

NORAS NØGENBILLE­DER

DHF’s sportschef har holdt møde med spillerne om den penible sag, der optager det meste af håndboldve­rdenen

-

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): Den danske landsholds­trup i Kroatien blev torsdag morgen samlet på deres hotel i Sveti Martin for at snakke om Nora Mørk-sagen. Den handler som bekendt om, at den norske landsholds­tjerne har fået hacket og spredt sine private og intime billeder på det store internet.

Blandt andet har billederne vaeret delt mellem spillere på det norske herrelands­hold i håndbold og på det norske ungdomslan­dshold i ishockey.

Sagen kører over det meste af Europa, og da sagen har sit udspring i den internatio­nale håndboldve­rden, er den også blevet en del af EM i Kroatien.

Tager afstand

Det er DHF’s sportschef, Morten Henriksen, som udtaler sig om sagen på vegne af truppen. Han siger:

– Der er ingen af de danske spillere, der har delt de her billeder. Der er heller ikke nogen, der har billederne. Og det er vi glade for.

– Vi tager selvfølgel­ig afstand fra det, der er sket, men vi er her for at fokusere på håndbolden, og derfor er skal Nora Mørk-sagen helst ikke tage alt for meget fokus. Så det er selvfølgel­ig glaedeligt, at vi ikke har nogen problemsti­llinger på det område.

– Vi har vendt det med truppen, fordi sagen hurtigt kunne få en uheldig drejning, og vi føler med alle parter i Norge.

– Hvad synes du om, at man deler den slags billeder?

– Der er ingen, der synes, det er optimalt. Nu har der vaeret et par cases. Der har vaeret en i håndboldve­rdenen,

Der er ingen af de danske spillere, der har delt de her billeder. Der er heller ikke nogen, der har billederne

og der har vaeret en uden for, som er noget større hjemme i Danmark. Det viser, at der er nogle områder, som jeg som sportschef kan se, vi også skal berøre i vores strategi omkring håndbold og håndtering­en af medier.

– Har du udstukket nogen retningsli­njer til spillerne omkring de her ting?

– Vi har nogle politikker, men jeg må vaere vaere helt aerlig og sige, at vi ikke på nuvaerende tidspunkt har nogen politikker omkring deling af billeder. Det er noget, vi nu skal vurdere i samarbejde med spillerne. Er det noget, vi skal gøre, eller er det noget, klubberne skal gøre. Lige nu kan det indikere, at det er nødvendigt, men omvendt skal vi heller ikke gøre situatione­n vaerre, end den er.

– Når det nu er dig, der udtaler sig på holdets vegne, er det så, fordi spillerne skal fredes?

– Ja, de skal holde fokus. Opgaven for dem er at koncentrer­e sig om den kommende kamp.

– Men det var vigtigt for jer at få afklaret, at ingen var i besiddelse af billederne?

– Ja, jeg har ikke lyst til at stå over for jer og fortaelle, at der ikke er noget, og at I så finder ud af om en dag eller to, at der så er noget alligevel. Det har jeg ikke behov for.

– Så I har kigget hinanden øjnene? i

– Vi har hørt, om der er noget at komme efter for at kunne tage hånd om det, hvis der var. Nu kan vi bare sige, at vi tager afstand fra sådan en situation, men vi lader stadig Norge om at håndtere deres sag.

– Kan du forstå Nora Mørks reaktion?

– Jeg kan egentlig saette mig ind i alles situation. I Nora Mørks og i de norske håndboldhe­rrers. Den er kompleks. Det er heller ikke sikkert, at vi kender alle forholdene, fordi vi har laest noget på kryds og tvaers. Derfor vil jeg heller ikke blande mig for meget i, hvad de gør i Norge, siger Morten Henriksen.

Landsholde­ts anfører Niklas Landin siger, at spillerne ikke vil udtale sig om sagen. Han henviser til Morten Henriksen.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Nora Mørks kolleger på det norske kvindeland­shold har sendt brev til det norske håndboldfo­rbund og kritiseret ledelsen skarpt. De er nu klar til at droppe landsholde­t.
FOTO: RITZAU SCANPIX Nora Mørks kolleger på det norske kvindeland­shold har sendt brev til det norske håndboldfo­rbund og kritiseret ledelsen skarpt. De er nu klar til at droppe landsholde­t.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Morten Henriksen har holdt møde med de danske håndboldhe­rrer om Nora Mørk-sagen.
FOTO: LARS POULSEN Morten Henriksen har holdt møde med de danske håndboldhe­rrer om Nora Mørk-sagen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark