Ekstra Bladet

Unfair – men en fordel for os

-

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): Nogle gange kan det vaere ekstremt smart at blive nummer to! Danmark protestere­de allerede efter EM for to år siden mod hovedturne­ringens spilleplan, der mildest talt er ejendommel­ig.

Spanien og Makedonien skal som vindere af deres grupper fise den af i tre dage, inden de løber ind i tre knaldhårde kampe på fire dage.

Danmarks toer-program byder på hviledag, Slovenien, hviledag, Tyskland, to hviledage, Makedonien …

Synd for håndbolden

– Det er synd for håndbolden, at når de ypperste skal spille de afgørende kampe, skal hold som Makedonien og Spanien spille to kampe inden for mindre end et døgn, siger den danske delegation­sleder Carsten Grønmann.

For to år siden var Danmark i Spaniens rolle som gruppevind­er. Gudmundurs tropper gik endog til mellemspil­let med fire point og havde to matchbolde, men kiksede og fik kun uafgjort mod Sverige, tabte med to til Tyskland i den sidste kamp og missede semifinale­n. Et mål mere mod Sverige havde vaeret nok …

– Det er ikke fair, siger René Toft, der til gengaeld kan glaede sig over, at Danmark som toer har fået det bedste program – specielt i den situation, at alle tre hold fra gruppen går over med to point.

Kan vaere tilfredse

– Som vi har fået det nu, kan vi virkeligt vaere tilfredse med vores program, vel vidende at vi minimum har en dags pause mellem hver kamp og dermed mulighed for at forberede os godt på den naeste modstander, siger René Toft.

Han kan glaede sig over, at Danmark har to hele hviledage inden det afsluttend­e opgør mod Makedonien, der til gengaeld spiller kampen 20 timer efter, holdet har forladt duellen mod Tjekkiet.

– For to år siden var det os, der var i den situation, og det betød jo – ja, det er svaert at sige, om det havde hjulpet – men det betød da i hvert fald, at Danmark dagen efter kampen mod Sverige tabte til tyskerne og dermed ikke kom i semifinale­n, siger René Toft.

Danmark førte 28-25 mod Sverige, der udlignede til 2828 ni sekunder før tid, og de rød-hvide førte såmaend også 23-21 mod tyskerne syv minutter før tid – men tabte 23-25.

– Men et mål mere mod Sverige … Det betød jo noget!

– Ja. Nu er det makedonern­e, der får turen og skal spille to kampe lige i rap inden for mindre end et døgn. Det er ikke fair, men sådan er strukturen, og jeg forstår ikke, hvorfor det ikke er aendret, siger René Toft.

– Men for os kan det forhåbentl­ig blive en fordel, at makedonern­e er lidt møre og traette til sidst.

 ??  ?? René Toft Hansen kan glaede sig over, at Danmark har to hele hviledage inden det afsluttend­e opgør mod Makedonien, der til gengaeld spiller kampen 20 timer efter, holdet har forladt duellen mod Tjekkiet.
René Toft Hansen kan glaede sig over, at Danmark har to hele hviledage inden det afsluttend­e opgør mod Makedonien, der til gengaeld spiller kampen 20 timer efter, holdet har forladt duellen mod Tjekkiet.
 ??  ?? Jan Kjeldtoft toft@eb.dk
Jan Kjeldtoft toft@eb.dk
 ??  ?? Jan Jensen jaj@eb.dk
Jan Jensen jaj@eb.dk
 ??  ?? Emil Hansen emh@eb.dk
Emil Hansen emh@eb.dk
 ??  ?? Lars Poulsen foto@eb.dk
Lars Poulsen foto@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark