Ekstra Bladet

INGEN RIDDER AF DEN RØDE LØBER

David Lee har det bedst under afslappede former, men han og hans stjerne-forlovede har nu fundet en fin rytme på tennisture­n, fortaeller han

-

Jeg respektere­r hende meget for hendes tennis, men på samme tid er jeg jo revnende ligeglad med, om hun spiller tennis eller ej

Vi er jo ikke noget fancy par, der ønsker at rende til alle mulige premierer

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Han har det tydeligvis bedst i jeans og T-shirt, men han har forlovet sig med en sportsstje­rne, der også uden for banen er badet i blitzlys.

Indimellem må han dog traede med Caroline Wozniacki ud på den røde løber, så Ekstra Bladets altid jeansklaed­te reporter fandt det naturligt at spørge David Lee, hvordan han egentlig har det med type øvelse.

– Altså, som basketball­spillere rejste vi jo hele tiden rundt i jakkesaet. Men det er rigtigt, at jeg er en low key guy.

Egen rytme

– Jeg kommer normalt bare som mig selv og støtter hende. Jeg er ikke ude på at blive bemaerket på nogen måde i et eller andet fancy outfit, svarer han med et lille, skaevt smil.

– Men Caroline er jo også afslappet klaedt, når vi ikke er på den røde løber som den anden aften, siger han med adresse til Australian Opens players party.

– Hun er i joggingtøj, og jeg i jeans og T-shirt. Det nyder vi. Vi er jo ikke noget fancy par, der ønsker at rende til alle mulige premierer. Vi kan godt lide at se en film og gå ud og spise god mad, men vi foretraekk­er at gøre det så privat som muligt.

Den 34-årige amerikaner, der for nylig sagde farvel til sin aktive sportskarr­iere, lever selvfølgel­ig et nyt liv i selskab med Caroline, men de to har også fundet deres egen rytme og tempo på tennisspor­tens landevej.

Inspireren­de

– Det er stadig et forhold som alle andres, siger han.

– Hvis jeg ikke selv havde opnået noget, kunne det nok vaere intimidere­nde på et vist niveau at vaere forlovet med nogen, der har udrettet så store ting som Caroline.

– Men fordi jeg selv har opnået ting og har mit eget selvvaerd, så er jeg kun glad for, at hun er den stjerne, hun er.

– Faktisk er det meget inspireren­de at se, hvor hårdt hun arbejder. Hun gør de rigtige ting, og hun behandler folk på den rigtige måde.

– Hun spiller tennis på samme måde, som jeg spillede basketball. Det handler om at få det optimale ud af dine evner, have en god arbejdsmor­al og vaere fokuseret. At gå ud på banen og give det hele derude.

– Jeg respektere­r hende meget for hendes tennis, men på samme tid er jeg jo revnende ligeglad med, om hun spiller tennis eller ej. For hun er et fantastisk menneske.

Står i baggrunden

Han er A-menneske, mens hun er det modsatte. Og hun skal under en turnering finde det rette spaendings­niveau, mens han står i baggrunden. På den måde er det en kaempe fordel, at han selv kender kravene fra sit liv i toppen af amerikansk basketball.

– Vi har vaennet os til dette liv sidste år. Den største forskel er, at kampene falder hver anden dag ved en grand slam.

– På kampdage er der – ligesom da Caroline kom ud til mig på basketkamp­e for San Antonio – nogle strukturer. Det er ting, hun foretraekk­er at gøre de dage.

– Da hun skulle have en lur i går (mandag, red.), fandt jeg på noget andet at lave. Så har jeg mine egne ting, workout for eksempel. Jeg kender hendes skema.

– På fridage som i dag er det bedst at vaere så meget som muligt vaek fra tennis. Komme vaek fra stadion efter traeningen, måske gå en tur. Tage en fridag rent mentalt og slappe af.

– På den slags dage håber jeg at kunne få hende vaek fra tennis nogle timer ad gangen. Om det så handler om bare at se en film på vaerelset, siger han.

Fantastisk støtte

Han er startet på en ny karriere i forretning­sverdenen, og han er taknemmeli­g over, hvor let det er gået – ikke mindst takket vaere Caroline.

– At have den stabilitet at have en forlovet som hende gør mit liv utrolig godt. Da jeg ville traede tilbage, kunne jeg måske ikke have gjort det uden hende. Hun har vaeret en fantastisk støtte under den overgang i mit liv.

– Nu prøver jeg at hjaelpe og støtte hende, så meget jeg kan, ved at rejse ud til hende, så meget jeg kan, siger han.

Og så må man tage en rød løber med i ny og nae.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? David Lee, når han er bedst tilpas, i T-shirt, jeans og sneakers.
FOTO: RITZAU SCANPIX David Lee, når han er bedst tilpas, i T-shirt, jeans og sneakers.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ??
FOTO: RITZAU SCANPIX
 ??  ?? Troels Christense­n tch@eb.dk
Troels Christense­n tch@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark